JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Raser mot kolleger i YS

- Vi trenger ikke arbeidsgivere og politikere som driver fagforeningsknusing, det greier fagbevegelsen selv når vi har har slike kolleger, freser Fagforbundets hovedtillitsvalgt i Tromsbuss, Tore Karlsen, til Fagbladet.

2008061614580420131216054503

I en time i dag sto de fylkeskommunale bussene i gågata i Tromsø, eller på parkeringsplasser i nærheten, mens sjåførene markerte sin motstand mot vedtaket fra sist onsdag om å konkurranseutsette de fylkeskommunale bussrutene i Troms.

Omtrent halvparten av bussene kjørte likevel som normalt, med sjåfører organisert i Yrkestrafikkforbundet (YTF). De valgte å kjøre, og har også i et oppslag i Nordlys tatt avstand fra aksjonen som sjåførene i Fagforbundet og Transportarbeiderforbundet gjennomførte.

- Vi trenger ikke arbeidsgivere og politikere som driver fagforeningsknusing, det greier fagbevegelsen selv når vi har har slike kolleger, freser Fagforbundets hovedtillitsvalgt i Tromsbuss, Tore Karlsen, til Fagbladet.

- De dolker oss ryggen når vi trenger deres solidariske støtte som mest. Det er enormt frustrerende å oppleve slikt, fortsetter han.

Fylkestinget vedtok med Senterpartiets og Arbeiderpartiets stemmer å konkurranseutsette de fylkeskommunale rutene. Inntil det siste håpet sjåfører og tillitsvalgte at de rødgrønne politikerne ville snu i saken, men da fylkestinget behandlet den onsdag i forrige uke, sto de på sitt. Dermed ble det aksjon i Tromsø.

Transportarbeiderforbundets hovedtillitsvalgt Per Ole Hansen i TIRB-rutene sier til Transportarbeideren at de lenge har arbeidet mot anbud.

– Både Ap og SV har tidligere vært helt klare på at de ikke vil være med på å innføre anbud i kollektivtrafikken her i fylket, sier Hansen.

– Men nå har Ap gått sammen med de andre partiene og vedtatt å konkurranseutsette bussdriften her i Troms. SV har ikke snudd.

Dagens aksjon gjennomføres av Fagforbundets avdeling i Tromsbuss og Transportarbeiderforbundets fagforening i Troms. Yrkestrafikkforbundet vil derimot ikek være med og aksjonere.

– Jeg er veldig skuffet over at Yrkestrafikkforbundet ikke er med å verner arbeidsplassene til bussjåførene, sier Per Ole Hansen til Transportarbeideren.no.

Vedtaket i fylkestinget innebærer at arbeidet med å konkurranseutsette driften av bussdriften i fem konsesjonsområder skal være ferdig i løpet av neste år. Trolig vil første runde med anbud komme i 2010.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy