Raser mot kolleger i YS

- Vi trenger ikke arbeidsgivere og politikere som driver fagforeningsknusing, det greier fagbevegelsen selv når vi har har slike kolleger, freser Fagforbundets hovedtillitsvalgt i Tromsbuss, Tore Karlsen, til Fagbladet.

2008061614580420131216054503

I en time i dag sto de fylkeskommunale bussene i gågata i Tromsø, eller på parkeringsplasser i nærheten, mens sjåførene markerte sin motstand mot vedtaket fra sist onsdag om å konkurranseutsette de fylkeskommunale bussrutene i Troms.

Omtrent halvparten av bussene kjørte likevel som normalt, med sjåfører organisert i Yrkestrafikkforbundet (YTF). De valgte å kjøre, og har også i et oppslag i Nordlys tatt avstand fra aksjonen som sjåførene i Fagforbundet og Transportarbeiderforbundet gjennomførte.

- Vi trenger ikke arbeidsgivere og politikere som driver fagforeningsknusing, det greier fagbevegelsen selv når vi har har slike kolleger, freser Fagforbundets hovedtillitsvalgt i Tromsbuss, Tore Karlsen, til Fagbladet.

- De dolker oss ryggen når vi trenger deres solidariske støtte som mest. Det er enormt frustrerende å oppleve slikt, fortsetter han.

Fylkestinget vedtok med Senterpartiets og Arbeiderpartiets stemmer å konkurranseutsette de fylkeskommunale rutene. Inntil det siste håpet sjåfører og tillitsvalgte at de rødgrønne politikerne ville snu i saken, men da fylkestinget behandlet den onsdag i forrige uke, sto de på sitt. Dermed ble det aksjon i Tromsø.

Transportarbeiderforbundets hovedtillitsvalgt Per Ole Hansen i TIRB-rutene sier til Transportarbeideren at de lenge har arbeidet mot anbud.

– Både Ap og SV har tidligere vært helt klare på at de ikke vil være med på å innføre anbud i kollektivtrafikken her i fylket, sier Hansen.

– Men nå har Ap gått sammen med de andre partiene og vedtatt å konkurranseutsette bussdriften her i Troms. SV har ikke snudd.

Dagens aksjon gjennomføres av Fagforbundets avdeling i Tromsbuss og Transportarbeiderforbundets fagforening i Troms. Yrkestrafikkforbundet vil derimot ikek være med og aksjonere.

– Jeg er veldig skuffet over at Yrkestrafikkforbundet ikke er med å verner arbeidsplassene til bussjåførene, sier Per Ole Hansen til Transportarbeideren.no.

Vedtaket i fylkestinget innebærer at arbeidet med å konkurranseutsette driften av bussdriften i fem konsesjonsområder skal være ferdig i løpet av neste år. Trolig vil første runde med anbud komme i 2010.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy