JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tilbyr velferdsstudium

Fagforbundets Seksjon kontor og administrasjon samarbeider med Høgskolen i Oslo om et utdanningstilbud i velferdsrett.

2008061709403420131216054542

Høgskolen i Oslo har en velferdsutdanning på 16 moduler. Nå tilbyr Fagforbundet i samarbeid med høgskolen en av disse modulene for 20 medlemmer.

Samarbeidet innebærer at medlemmer kan ta modulen «velferdsrett» til redusert pris. I tillegg kan de som slår til på tilbudet søke om stipend fra forbundet. Også mange arbeidsgivere har stipend- eller støtteordninger for ansatte som ønsker å videreutdanne seg.

Søknadsfristen for studiet er 15. oktober. Du søker direkte på skolens egen nettside, men Fagforbundets Seksjon kontor og administrasjon ønsker at de som er interessert tar kontakt med dem først, blant annet for å få redusert pris.

Modulen starter etter jul, og i løpet av vårsemesteret skal studentene gjennom to samlinger på tre dager i tillegg til hjemmeoppgaver. Eksamen er i mai–juni neste år.

Tverrfaglig kunnskap

– Etter Nav-reformen har vi mange medlemmer som kommer fra kommunenes sosialkontor med stor realkompetanse. Dette er et tilbud til dem som ønsker å formalisere kunnskapen sin, sier seksjonsleder Gerd Eva Volden.

– Nav-reformen har også gjort at mange skal jobbe mer tverrfaglig enn før, og det krever at mange tidligere kommuneansatte må sette seg inn i trygderett og andre statlige ordninger. Jeg håper vårt tilbud skal være et bidrag i denne utviklingen, sier hun.

Seksjonslederen understreker at utdanningen ikke bare er et tilbud til dem som trenger kunnskapen i sin daglige jobb. Den skal også være et tilbud til dem som ønsker å bruke den i sin karriereutvikling.

Gir lønnsuttelling

– Det er også et bidrag til arbeidsgivere som ikke alltid har de økonomiske rammene som trengs for å utvikle sine egne ansatte. Fagforbundet skal være en synlig aktør og en pådriver for yrkesfaglig utvikling for sine medlemmer, sier Volden.

– Dette skal også være et av våre bidrag til bedre kvalitet i offentlige tjenester, skyter administrativ leder Fredrik Hellstrøm og rådgiver Karin Lund fra Seksjon kontor og administrasjon inn.

– Kvalitet og yrkesfag er to sider av samme sak, mener de.

Studiet gir ti studiepoeng, og etter årets tariffoppgjør vil tilleggsutdanningen også gi en lønnsøkning på rundt 10.000 kroner i året.

MEST LEST:
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy