JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Godt oppgjør i private barnehager

Etter to dagers mekling ble det natt til søndag 29. juni en løsning i tariffoppgjøret for nærmere 8000 barnehageansatte innenfor PBL-A området. Det gis et generelt tillegg varierende fra 12.500 til 27.000 kroner, med virkning fra 1. mai i år.

2008062712093020131216055547

Minstelønsatsene i tariffavtalen heves med det samme beløpet som det generelle tillegget.

Fagforbundets forhandlere er godt fornøyd med resultatet.

Bra uttelling

- Det gir god uttelling for våre medlemmer, sier forhandlingslederne Mette Henriksen Aas og Hilde Løkholm i en tariffmelding klokken halv to i natt.

De hadde ønsket å komme lenger på kompetansekapittelet. -Vi hadde krevd bedre uttelling for etter-og videreutdanning . Det fortjener medlemene. Men der kom vi ikke så langt som vi hadde håpet, sier forhandlingsleder Mette Henriksen Aas, som likevel er fornøyd med det økonomiske oppgjøret.

Oppgjør på linje med offentlig sektor

Meklingsresultatet gir et generelt tillegget i tariffavtalen som er høyere enn i KS- området. Det er fordi PBL-A ikke opererer med lokale forhandlinger, og alt dermed gis som sentralt generelt tillegg.

Kvelds- og nattillegg, lørdags- og søndagstillegg og helge- og høytidstillegg er hevet tilsvarende som i KS- området.

Bestemmelsene om tjenestereise er utvidet. Det kan også avtales godtgjøring ved reise med barn.

Det blir ingen avkorting av forsikringsutbetalinger for deltidsansatte.

Utvidet permisjonsrettigheter

Antall dager med velferdspermisjon blir utvidet fra 10 til 12 dager. Det blir også utvidet rett til å ta ut permisjon fra åtte til ti dager for tillitsvalgte.

Det blir en justering i bestemmelsene om opplæring og utdanningsfond, og det skal i perioden settes ned et partssammensatt utvalg som skal arbeide med seniorpolitikk.

Ikke streik fra 30. juni

Dersom partene ikke var kommet til enighet, ville det bli satt i verk streik i fire barnehager i Bodø fra arbeidstidens begynnelse mandag 30. juni.

Fagforbundet, Unio og Delta brøt forhandlingene med PBL-A den10. juni på grunn av for liten økonomisk ramme.

Økonomien vanskeligst

Økonomien har vært det vanskeligste spørsmålet.Kravene til Fagforbundet bygget på den samme økonomiske rammen som ble resultatet i KS-området (kommuneoppgjøret ) og i KA-området (kirkeoppgjøret).

Likeverd for private barnehageansatte

Fagforbundets forhandlere var klinkende klar da de gikk i mekling med arbeidsgiverseksjonen i Private Barnehagers Landsforbund fredag :

- Våre medlemmer i de private barnehagene må sikres samme lønnsutvikling som ansatte i kommunale barnehager.

Etter en time på overtid etter midnatt 29.juni er løsningen i havn.- Det holdt hard, sier Hilde Løkholm, som er glad for resultatet, til Fagbladet.

Det var riksmeklingsmann Svein Longva som selv ledet meklingen i den fastlåste konflikten mellom arbeidstakerorganisasjonene og (PBL-A).

Uravstemning

Tariffoppgjøret går nå ut til uravstemning blant de fagorganiserte i løpet av sommeren.Samtlige arbeidstakerorganisasjoner : Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta, har anbefalt meklingsresultatet . Også PBL sender resultatet til uravstemning blant barnehageeierne som er medlem i PBL, men uten anbefaling.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy