JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frivillig arbeid er forbudt

I alle fall hvis du ikke har oppholds- og arbeidstillatelse. Det hjelper ikke at myndighetene innrømmer at det er for farlig å sende deg ut av landet.

2008070413441620131216060101

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

Sabah Magid kommer fra irakisk Kurdistan og har vært i Norge siden juli 2002. Tidligere måtte han slutte i Sandefjord kommune fordi han ikke hadde lov til å jobbe der. Nå får han heller ikke jobbe som frivillig i LOs sommerpatrulje.

– Jeg har alltid trodd at frivillig arbeid kunne alle gjøre. I ytterste konsekvens kan han ikke hente barna til fetteren sin i barnehagen heller. Det er jo også en oppgave, sier leder i Fagforbundet Sandefjord, Petter Brynhildsen.

Oppbragt Han er oppbrakt over at Magid ikke får lov til å gjøre noen ting selv om myndighetene har innrømmet at det er for farlig å utvise han akkurat nå. Utvisningsavdeling i UDI har sagt at det ikke er aktuelt å tvangssende Sabah ut av landet så lenge situasjonen i Irak fortsatt er utstabil.

– Han har jo nesten fått eksistensforbud, sier Brynhildsen.

– Det er meningsløst å behandle folk på denne måten.

Fagforbundets leder i Sandefjord sier det var han som foreslo overfor LO sentralt at Magid skulle være med i sommerpatruljen. Siden dette var ubetalt arbeid, var han sikker på at de kunne bruke Magid.

Må ha tillatelse

Bent Nordkvelde, politioverbetjent i Grense- og utlendingsseksjonen i Vestfold Politidistrikt, sier til Sandefjord Blad at på generelt grunnlag må en utlending ha tillatelse for å utføre et arbeid.

Om det blir utført mot eller uten vederlag, har ingen betydning, uansett hvor man måtte jobbe. Loven ser det som uvesentlig.

Tragikomisk

I Sandefjord har et enstemmig vedtak i kommunestyret bevilget penger til Sabahs opphold i Norge.

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch sier til Sandefjord Blad at saken viser at teori ikke stemmer overens med praksis i det norske lovverket. Han sier videre at Magid er et mønstermenneske i forhold til integrering og at denne episoden føyer seg i rekken av flere.

– Ingen kunne tro at det ville være galt å ha Magid med på dette. Norge vil jo ikke sende ham ut av landet. Jeg synes hele saken har utviklet seg til å bli tragikomisk, sier Gleditsch.

Du kan lese mer om Sabah Magid på http://www.fagforbundet-sandefjord.no/sabah.html

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy