– Byrådet i Oslo ønsker et uryddig arbeidsliv

Jan Davidsen er overrasket over at Oslo kommune vil gjøre hovedstaden til en forsøksby med flere midlertidig ansatte bare måneder etter Adecco-skandalen med massive brudd på arbeidsmiljøloven.

2011103112592820131216172904

tips@fagforbundet.no

Byrådet i Oslo vil ifølge Dagsavisen søke Staten om en prøveordning for mer bruk av midlertidig ansettelser.

I den ferske byrådserklæringen går det fram at motivene for dette er å redusere arbeidsgivers risiko ved ansettelser.

Ønsker uryddighet

– Problemene med et stadig mer uryddig arbeidsliv er en ønsket politikk fra deres side, sier Fagforbundets leder, Jan Davidsen til Dagsavisen.

– Dette er et oppsiktsvekkende forsøk på å svekke arbeidsmiljølovens bestemmelser, sier Roy Pedersen som er leder i LO i Oslo.

Større press

I søknaden til Arbeidsdepartementet vil byrådet i Oslo be om unntak fra arbeidsmiljølovens bestemmelser om fasteansettelser. Byrådet ønsker at ansatte skal kunne være midlertidige i halvannet år.

Ifølge byrådet vil dette bidra til at terskelen for å ansette folk bli lavere og flere får innpass i arbeidslivet.

Jan Davidsen mener tvert imot at forslaget vil bidra til større press på arbeidstakerne og gi dem mindre forutsigbarhet. Dermed vil de også få større problemer med å etablere seg.

– Vi lever i et lånebasert samfunn der du må ha et anstendig ansettelsesforhold og inntekt for å få huslån, sier han til Dagsavisen.

Ikke forutsigbart

Finansbyråd i Oslo, Kristin Vinje (H) mener flere midlertidige ansettelser vil gjøre det lettere for dem som står utenfor arbeidslivet å komme i jobb.

– Det senker terskelen for å ansette, og en rekke folk som står utenfor arbeidslivet burde få sjansen til å prøve seg, sier Vinje til Dagsavisen.

– Det er ikke bevist i noe land at flere midlertidige gjør at flere får jobb. Snarere tvert imot, ledigheten er størst der det brukes mest midlertidig arbeidskraft, sier Roy Pedersen.

– Noe av det vi er mest stolt av i Norge, er et arbeidsliv med stor sosial ro og forutsigbarhet. Det vil forsvinne om Oslo-byrådets politikk blir gjennomført, sier Jan Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy