JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Byrådet i Oslo ønsker et uryddig arbeidsliv

Jan Davidsen er overrasket over at Oslo kommune vil gjøre hovedstaden til en forsøksby med flere midlertidig ansatte bare måneder etter Adecco-skandalen med massive brudd på arbeidsmiljøloven.

2011103112592820131216172904

tips@fagforbundet.no

Byrådet i Oslo vil ifølge Dagsavisen søke Staten om en prøveordning for mer bruk av midlertidig ansettelser.

I den ferske byrådserklæringen går det fram at motivene for dette er å redusere arbeidsgivers risiko ved ansettelser.

Ønsker uryddighet

– Problemene med et stadig mer uryddig arbeidsliv er en ønsket politikk fra deres side, sier Fagforbundets leder, Jan Davidsen til Dagsavisen.

– Dette er et oppsiktsvekkende forsøk på å svekke arbeidsmiljølovens bestemmelser, sier Roy Pedersen som er leder i LO i Oslo.

Større press

I søknaden til Arbeidsdepartementet vil byrådet i Oslo be om unntak fra arbeidsmiljølovens bestemmelser om fasteansettelser. Byrådet ønsker at ansatte skal kunne være midlertidige i halvannet år.

Ifølge byrådet vil dette bidra til at terskelen for å ansette folk bli lavere og flere får innpass i arbeidslivet.

Jan Davidsen mener tvert imot at forslaget vil bidra til større press på arbeidstakerne og gi dem mindre forutsigbarhet. Dermed vil de også få større problemer med å etablere seg.

– Vi lever i et lånebasert samfunn der du må ha et anstendig ansettelsesforhold og inntekt for å få huslån, sier han til Dagsavisen.

Ikke forutsigbart

Finansbyråd i Oslo, Kristin Vinje (H) mener flere midlertidige ansettelser vil gjøre det lettere for dem som står utenfor arbeidslivet å komme i jobb.

– Det senker terskelen for å ansette, og en rekke folk som står utenfor arbeidslivet burde få sjansen til å prøve seg, sier Vinje til Dagsavisen.

– Det er ikke bevist i noe land at flere midlertidige gjør at flere får jobb. Snarere tvert imot, ledigheten er størst der det brukes mest midlertidig arbeidskraft, sier Roy Pedersen.

– Noe av det vi er mest stolt av i Norge, er et arbeidsliv med stor sosial ro og forutsigbarhet. Det vil forsvinne om Oslo-byrådets politikk blir gjennomført, sier Jan Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy