JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke fornøyde med sykehjem

Bare en av ti er fornøyde med sykehjemssituasjonen i Oslo. I Stavanger er tallet nærmere to av ti.

2008073010282020131216061207

Storbyundersøkelsen om helse- og sosialtilbudet i landets fire største byer plasserer Oslo nederst på alle statistikkene. Færrest er fornøyd med det kommunale helsetilbudet og legevakten, bare 13 prosent synes byen løser sosiale problemer tilfredsstillende, færrest er fornøyd med politiet - og bare én av ti er tilfreds med sykehjemmene, skriver Aftenposten.

11,6 prosent av de spurte i Oslo svarer at de mer fornøyd eller svært fornøyd med sykehjemssituasjonen, viser undersøkelsen, som er utført av analysebyrået Sentio.

I Trondheim er tallet 12,3 prosent, i Bergen 14,3, mens 19,7 prosent av de spurte i Stavanger er fornøyd eller svært fornøyd. Det er de yngste og de eldste som er mest fornøyde med det kommunale helsetilbudet, mens kvinnene er minst tilfredse med sykehjemssituasjonen.

- Brukerne er fornøyde – Det har vært mye negativ publisitet rundt sykehjemssituasjonen i byen. De henger nok igjen. Samtidig har vi bruker undersøkelser som viser at brukerne er langt mer fornøyde enn du kan få inntrykk av når du leser avisen, sier byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo, Sylvi Listhaug (Frp), til Aftenposten.

Avisen trekker blant annet frem at Oslo har den høyeste andelen ufaglært arbeidskraft i landet (45 prosent) og den laveste begynnerlønnen for sykepleiere.

Under pari Fagbladet skrev i fjor om undersøkelser som viste at Oslo tilbyr sine eldre et langt dårligere pleie- og omsorgstilbud enn landsgjennomsnittet. Kommunen hadde ikke utviklet et tidsmessig, sammenhengende pleie- og omsorgstilbud, mente forsker Ivar Brevik ved Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR).

Hans undersøkelse konkluderte med at det var lite galt med sykehjemmene i Oslo som sådan, men at de ble fylt opp av folk som egentlig ikke burde være der. Tilbudet i omsorgsboliger og hjemmetjenester var imidlertid for lite og for dårlig til å være noe fullgodt alternativ til sykehjemmene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy