JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Sørgelig med stopp for 6-timersdag

- Det er sørgelig at Trondheim parkering stopper et prosjekt som har vist seg å fungere godt, sier Fagforbundets leder i Seksjon samferdsel og teknisk, Stein Guldbrandsen.

2008081213223520131216061711

Fra 1. september må 20 trafikkbetjenter i Trondheim gå tilbake til gammel arbeidstid etter to år med 6-timersdag.

Vellykket

En Sintef-rapport har konkludert med at forsøket er vellykket. De ansatte er mer fornøyd, overtiden er redusert og produktiviteten er oppretthold. Klagene er heller ikke blitt flere.

– Når en arbeidsgiver setter i gang et prosjekt, må vi kunne forvente at den tar konsekvensene av en positiv evalueringen når det skal besluttes om tiltaket skal videreføres eller ikke. Å gjøre det stikk motsatte vitner ikke om stor seriøsitet, sier Guldbrandsen.

– Vi har mellom 50 og 60 ansatte i hele bedriften. Hvis vi skulle ha fortsatt, måtte vi ha utvidet ordningen til alle. Det hadde krevd en mye større gjennomgang av bedriftens organisering, sier styreleder Elin Kvikshaug.

Svært skuffet

Trafikkbetjentene er svært skuffet fordi de ikke får lov til å fortsette et prosjekt som har vist seg å fungere meget godt.

– Jeg syns styrets begrunnelse er svak, sier Fagforbudets hovedtillitsvalgt, Vibeke Hagen til Fagbladet.

Hun mener alle ansatte over tid kunne dratt nytte av at trafikkbetjentene jobbet i en turnus med 6-timersdag som en permanent ordning: – Nå som alle er tilbake på ordinær arbeidstid, tror jeg det vil bli mye vanskeligere å gjennomføre redusert arbeidstid for alle enn hvis en gruppe allerede hadde hatt ordningen.

– Da vi begynte prosjektet, la vi om en del rutiner som ga bedre flyt og mer effektivitet i arbeidsdagen. Dette ønsker bedriften å videreføre, men det lar seg ikke automatisk gjøre når vi utvider arbeidstiden.

– Jeg syns det er merkelig at bedriften starter et slikt prosjekt, og så legger det ned når det har vist seg å være vellykket, sier Vibeke Hagen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy