JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meld deg på velferdsstudiet!

Nå nærmer søknadsfristen seg: Den som er først til mølla får studietilbud om Velferdsrett til redusert pris. Søknadsfrist er 15. oktober. – Meld deg på nå, oppfordrer Karin Lund i SKA-administrasjonen.

2008081408595220131216061815

Fagbladet skrev før sommeren at Fagforbundet Seksjon kontor og administrasjon (SKA) tilbyr utdanning i velferdsrett i samarbeid med Høgskolen i Oslo. Studiet starter våren 2009 og gir ti studiepoeng. Fagforbundet har sikret seg 20 studieplasser til redusert pris.

– Vi oppfordrer medlemmene om å søke. Dette er et kjempetilbud, og passer godt for flere, sier Karin Lund og nevner blant annet medarbeidere på alle nivåer ved Nav-kontorene.

God kompetanseheving

Velferdsrett er 1 av 16 moduler innenfor et velferdsstudium, der en kan bygge seg opp kompetanse på sikt.

– Våre medlemmer er stort sett folk som er i jobb, og har ikke all verdens mulighet til å studere ved siden av. Modulen velferdsrett går over et halvt år, og er overkommelig, mener hun. Studiet er organisert med to samlinger, hver på tre dager, med selvstudier før og etter samlingene.

Etter vårens tariffoppgjør er det en bestemmelse i KS-tariffen om at kompetansehevende tiltak også skal gi lønnskompensasjon.

Lokal lønnsøkning

– Det må forhandles lokalt først, men det er nå sterkere føringer på dette i KS-sektoren, framholder Karin Lund.

I tariffavtalen er satsen for et halvt års kompetanseheving 10.000 kroner.

– Medlemmene er opptatt av lønnskompensasjon, og slik sett bør det være mer attraktivt å søke studiet nå, mener Karin Lund som kommer med denne oppfordringen:

– Ta kontakt med kommunen eller fylkeskommunen og få dem til å gi studiestøtte. Det er ingenting i veien for å avtale på forhånd at gjennomført studium skal gi lønnskompensasjon. Gjør også din nærmeste leder oppmerksom på at du vil søke, og at det er en fordel å få litt tid på jobben til dette. Å kombinere teori med praksis i jobben gir større læringsutbytte. Studiet er åpent, og fagforbundsmedlemmene vil få et viktig nettverk, understreker Karin Lund.

Gi beskjed til SKA

Hun framholder at det er viktig at medlemmene gir Fagforbundet beskjed når de søker, slik at de kan få den avtalte studierabatten. I tillegg kan deltakerne søke om studiestipend fra forbundet.

Dersom du ønsker å søke studiet må du selv søke elektronisk på Høgskolen i Oslo sine hjemmesider – www.hio.no – og klikk deg fram til <Videreutdanninger og halvårsstudier –Vår – Velferdsrett>. Der ligger også et eget søknadsskjema for Fagforbundets medlemmer.

Og gi samtidig beskjed til Karin Lund, e-post karin.lund@fagforbundet.no eller telefon 23 06 43 33.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy