JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Seier i arbeidsretten: Godt kort på handa

Arbeidsretten har slått fast at de aller fleste som delvis jobber turnus, ikke skal arbeide mer enn 35,5 timers uke.

2008082715111220131216062713

Inger Lothe og Greta Pedersen i Gamvik kommune er blant mange medlemmer som kan glede seg over dommen i Arbeidsretten der LO og Fagforbundet vant over Sandefjord kommune og KS. Her blir det fastslått at ordinær arbeidsuke til ansatte som delvis arbeider turnus, er på 35,5 timer per uke.

Etterbetaling

Inger Lothe er fagutdannet og har siden 2006 arbeidet 50 prosent som kokk i turnus på Helsesenteret i Mehamn, kommunesenteret i Gamvik. I tillegg har hun hatt en 50 prosent stilling som renholder.

– Jeg har arbeidet 36,5 timers uke i denne perioden, og nå håper jeg å få etterbetalt for en overtidstime i uka siden 2006, sier Lothe.

Lang prosess

Greta Pedersen har arbeidet til sammen 100 prosent som assistent i SFO og avlastningstjenesten siden 1996. Fra 2003 har hun hatt 35,5 timers uke.

Våren 2000 skrev hun brev til arbeidsgiveren om at den ukentlige arbeidstida var for lang siden hun gikk i turnus i avlastningstjenesten.

– Jeg fikk ikke svar, og utpå høsten overtok fagforeninga saken. Jeg har hatt riktig arbeidstid siden 2003, men har ennå ikke fått etterbetalt for de årene jeg arbeidet for mye, sier Pedersen.

Nøster opp

Hovedtillitsvalgt i Gamvik kommune, Bente Grøtte Olaussen, er glad for dommen.

– Den gir oss et sterkt kort på hånda, og jeg har allerede begynt å nøste i saken for å finne ut hvor mange av våre medlemmer som har krav på endret arbeidstid og etterbetaling, sier hun.

Turnusuke

Ansatte som arbeider minst hver tredje søndag eller har ubekvem arbeidstid (mellom klokka 20 og 6) mer enn tre timer i uka, oppfyller kravene i Hovedavtalens bestemmelse 4.2.2 som gir rett til 35,5 timers uke.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy