JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gode råd til Fredrikstad

Konferansen om Trondheimsmodellen avsluttet i Trondheim i går med idédugnad om hvordan plankebyen Fredrikstad kan males rød igjen.

2008082808515820131216062743

Over hundre tillitsvalgte fra hele landet har vært samlet i to dager for å diskutere hvordan Trondheimsmodellen kan tas i bruk i hele landet for å sikre rødgrønt flertall både i stortings- og lokalvalg. Siste punkt var gruppediskusjonene om gjenerobring av Fredrikstad. Torill Haukås-Eide fra Fagforbundet Bergen sa det slik:

– Vi må få inn våre egne, og de må skoleres så de vet hvorfor de er valgt.

Hun fikk følge av forbundsstyremedlem Gunn Elin Flakne:

– Dessuten bør Fagforbundet lage en argumentpakke, og vi må bruke samarbeidsmodellen med Arbeiderpartiet på en helt annen måte enn i dag. Vi må minne politikerne på hvem som kom først. Jeg kunne tenke meg at vi holdt ideologikurs for Ap, foreslo hun.

Brev til medlemmene

Gruppene ble utfordret til å skrive brev til de over 3000 medlemmene i Fagforbundet Fredrikstad før neste valg.

Gruppa vi besøkte var enige om å understreke at tapte stillinger og rettigheter vil bli gjeninnført dersom de rødgrønne kommer til makta. Det vil blant annet gi jobben tilbake til de 17 renholderne som er rammet av at Fredrikstad-skolene ikke lenger blir vasket hver dag.

Deltakerne var enige om at brevet måtte være kort, med fire–fem strekpunkter rettet mot forskjellige målgrupper. Alliansebygging var også tema.

– Hel- og deltid er et godt eksempel. Der er jeg sikker på at vi får med oss Sykepleierforbundet, sa Torild Holmedal fra Fagforbundet Bodø.

Reverser sykehusene

LO-leder i Trondheim, Arne Byrkjeflot, avsluttet plenumsoppsummeringa med en utfordring til Fagforbundet:

– Dere må kreve at sykehusreformen blir reversert. Sykehusene må tilbake til fylkeskommunene. Hvis ikke landstyremøtet i oktober stiller dette kravet, har vi tapt valget, hevdet han.

Flere av møtedeltakerne slo fast at to dager var altfor lite tid til å forme gode strategier. Ønsket om en ny konferanse om et halvt år hang sterkt i lufta ved møteslutt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy