JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

16 timers arbeidsdag

Prisen for full stilling er 16 timers arbeidsdag for de som vil jobbe i Mandals nye mobile boteam.

2008091215005720131216064258

Det nye turnussystemet vil berøre ni ansatte i nyopprettede stillinger i Mandal kommune. De skal arbeide fra fire om ettermiddagen og til åtte neste morgen fra mandag til fredag. Fra ett om natten til fem om morgenen vil de imidlertid ha sovende vakt.

Deretter har de fri en uke, før de går løs på nye vakter.

Hovedtillitsvalgt i Fagforbundet, Liv Else Kallhovd, er kritisk til turnusløsningen, som foreløpig er en prøveordning.

– 16 timers arbeidsdag ekskluderer en rekke mennesker, spesielt enslige forsørgere. De vil ikke ha mulighet til å gå i en slik turnus, sier hun til avisen Lindesnes.

Samtidig var det nesten 40 søkere til de ni stillingene.

– Jeg tror grunnen til at så mange har søkt, er at dette er den eneste muligheten de har til å få fulle helsestillinger i kommunen, sier Kallhovd.

Hun er usikker på om 16 timers dag er en riktig pris å betale for å få full stilling. Hun er skeptisk til ordningen, men har gått med på å forsøke den en periode.

– Det kan se ut til at denne måten å jobbe på og selve arbeidsplassen er attraktiv, derfor har vi sagt ja til en prøveperiode.

Kallhovd har derimot ingen tro på at en slik turnus kan innføres i resten av pleie- og omsorgssektoren i kommunen.

Det nye turnussystemet skal evalueres rundt nyttår.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy