JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Truer med ny streik

Forhandlingene mellom fylkeskommunen og Nettbuss om å kjøpe Team Trafikk i Trondheim har brutt sammen. Sjåførene truer med nye aksjoner hvis bussrutene blir lagt ut på anbud.

2008091712203620131216064630

Fylkeskommunen ville betale 51 millioner kroner for Team Trafikk, mens Nettbuss forlangte 66 millioner.

– Nettbuss har overhodet ikke beveget seg i forhandlingene, og gapet er så stort at vi ikke vil fortsette, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) til Adresseavisen.

Dermed har fylkesrådmann Milian Myraunet, som ledet forhandlingene, laget en innstilling til fylkestinget om ikke å kjøpe busselskapet, men i stedet konkurranseutsette bussrutene i Trondheim så raskt som mulig.

Ny politisk streik

Ole Roger Berg som er leder i Buss- og Sporveisbetjeningens Forening er svært skuffet over utviklingen i saken. Men spesielt overrasket er han ikke.

– Administrasjonen i fylket har styrt mot konkurranseutsetting hele tiden. Forhandlingene gikk også etter min mening mistenkelig raskt unna, før partene konkluderte med at det ikke var mulig å bli enige.

– Sett utenfra kan dette virke som et spill for galleriet, etter at de måtte forholde seg til et fylkestingsvedtak som åpnet for at fylket kunne kjøpe, og dermed rekommunalisere, kollektivselskapet, sier Berg til Fagbladet.

– Nå er vi tilbake til null, og styret i foreningen skal i dag drøfte hva vi gjør med utviklingen i saken. Sannsynligvis innkaller vi til et medlemsmøte ganske raskt for å diskutere nye aksjoner, fortsetter han.

I sommer aksjonerte sjåførene mot planene om konkurranseutsetting. Ole Roger Berg utelukker slett ikke at bussene kommer til å stå stille igjen.

– Vi har vært ganske tydelige før, og vi kommer til å være tydelige igjen. En konkurranseutsetting av kollektivtilbudet vil være en katastrofe. Det vil føre til sjåførflukt fra dag én etter vedtaket, og vi kommer til å få store problemer med å fylle hullene med kvalifisert personell. Dermed får vi innstilte ruter og et tilbud som rakner.

– Et slikt vedtak kommer til å gå ut over alle i hele byen. Derfor er det så viktig å si ifra, sier Ole Roger Berg.

– Fikk et godt tilbud

Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier til Adresseavisen at han er skuffet over at Nettbuss har satt seg i en slik situasjon.

– De har ikke beveget seg. Alternativet for oss er konkurranseutsetting, ikke en annen ordning for Nettbuss. Vi kan ikke ha en situasjon der Team Trafikk har det siste ordet når det gjelder kollektivtransport-politikken. Det ansvaret ligger hos oss folkevalgte, sier han.

Arne Veggeland, leder i Nettbuss, er ikke enig: – Fylkeskommunen fikk et godt tilbud, og vi har hatt en god tone. Men det virket ikke som om de var så veldig interessert i å kjøpe, sier han til Adresseavisen.

Saken er satt opp på sakskartet til fylkesutvalgets første møte 23. september, før fylkestinget skal behandle den 1. og 2. oktober.

MEST LEST:
70/30

70/30

Agnes Bridge Walton

Antalet spanske sjukepleiarar i norsk helsevesen eksploderer: Dette er mannen bak

Helsefagarbeiderne i hjemmetjenesten i Oslo gjør samme jobb uansett om de er ansatt i kommunen eller i kommersielle velferdsselskaper. Likevel tjener hjemmehjelpen i kommunen over 100.000 kroner mer i året.

Helsefagarbeiderne i hjemmetjenesten i Oslo gjør samme jobb uansett om de er ansatt i kommunen eller i kommersielle velferdsselskaper. Likevel tjener hjemmehjelpen i kommunen over 100.000 kroner mer i året.

Gorm Kallestad, NTB og Privat

Store lønnsforskjeller. Jovana tjente 100.000 kroner mindre enn kollegaene i kommunen

Jonas Fagereng Jacobsen

Fagforbundets leder om Høyres historiske valgseier: – Jeg er bekymra

SVELGET UNNA: Strandavatnet rommer 554 millioner kubikkmeter vann. Det var det god bruk for da "Hans" buldret i vei. Vedlikeholdsarbeiderne Torbjørn Haugo og Jan Egil Grue inspiserer. Til høyre i bildet ses overløpet der det bare er centimetere igjen.

SVELGET UNNA: Strandavatnet rommer 554 millioner kubikkmeter vann. Det var det god bruk for da "Hans" buldret i vei. Vedlikeholdsarbeiderne Torbjørn Haugo og Jan Egil Grue inspiserer. Til høyre i bildet ses overløpet der det bare er centimetere igjen.

Werner Juvik

Torbjørn og Jan Egil åpnet kranene: Derfor gikk det ikke enda verre da «Hans» stormet gjennom Hallingdalen

Nye tider: "Et super-resultat" kaller helsefagarbeider Gina Næss Høyres valgresultat i Trondheim. Samtidig har valgkampen hatt noen uventede konsekvenser.  Næss har blant annet funnet mange gode samtalepartnere blant frivillige i andre partier.  - Det har utvidet horisonten min. Vi ønsker alle å bidra med noe og er ofte enig i viktige saker. Jeg tror framtida blir å kjempe på  tvers av politiske skillelinje for viktige saker. 

Nye tider: "Et super-resultat" kaller helsefagarbeider Gina Næss Høyres valgresultat i Trondheim. Samtidig har valgkampen hatt noen uventede konsekvenser. Næss har blant annet funnet mange gode samtalepartnere blant frivillige i andre partier.  - Det har utvidet horisonten min. Vi ønsker alle å bidra med noe og er ofte enig i viktige saker. Jeg tror framtida blir å kjempe på tvers av politiske skillelinje for viktige saker. 

Ole Martin Wold

Høyre gjorde knallvalg i Trondheim: Nå blir helsefagarbeider Gina vara i bystyret

 Helsefagarbeider Solveig Irene Skjerve er leder av Fagforbundet Fana. Hun frykter dårligere pensjon og mindre jobbsikkerhet dersom arbeidsplassen hennes blir satt ut på anbud.

Helsefagarbeider Solveig Irene Skjerve er leder av Fagforbundet Fana. Hun frykter dårligere pensjon og mindre jobbsikkerhet dersom arbeidsplassen hennes blir satt ut på anbud.

Paul S. Amundsen

Helsefagarbeider Solveig Irene kan tape store summer hvis sykehjemmet blir privatisert

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy