JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uholdbar arbeidssituasjon

Hvert år, og gjerne flere ganger i året, foreslår administrasjonen i Narvik kommune å legge ned kjøkkenet på Ellas Minne Bo- og rehabiliteringssenter. Nå er de ansatte slitne av uvissheten.

2008092408260220131216065106

De ansatte på kjøkkenet ved Ellas Minne har skrevet et brev til personalsjefen i Narvik der de påpeker at stadige trusler om å nedlegge arbeidsplassene deres går ut over det psykososiale arbeidsmiljøet.

Slitne

De er slitne av at administrasjonen foreslår å fjerne dem, for så å bli reddet av politikerne i siste liten. Slik har arbeidssituasjonen deres vært i flere år nå.

– Narvik kommune sliter voldsomt med økonomien. Da er det forståelig at rådmannen og administrasjonen leter overalt etter steder å spare penger. Samtidig går det en grense for hvordan en kommune behandler engasjerte og dyktige ansatte, sier hovedtillitsvalgt i Fagforbundet, Knut Nilsen, til Fagbladet.

Han forteller at de ansatte har vært flinke til å omstille driften. Ved siden av å lage mat til Ellas Minne, selger de også mat til private, slik at driften går i balanse eller også i pluss.

Likevel vil administrasjonen legge dem ned og flytte produksjonen over et storkjøkken et annet sted.

– Ønsket personalpolitikk?

– Vår arbeidsplass har vært foreslått nedlagt hvert år, og de siste årene to-tre ganger i året. Gjennom alle disse årene har ingen tatt kontakt eller vært på befaring for å se hvordan denne omorganiseringen rent praktisk skal gjennomføres. Det er heller ikke tatt kontakt med kjøkkenpersonalet for å informere om hvordan vi eventuelt er tenkt omplassert. Dette er en uholdbar situasjon. Vi har alle økonomiske og familiære forpliktelser, og denne usikkerheten ser ikke ut til ta noen ende. Vi innhenter oss ikke etter den ene trusselen om nedleggelse før neste er på tur. I tillegg blir dette stort sett presentert gjennom avisen.

– Er dette en personalpolitikk som kommunen ønsker?, skriver de ansatte i brevet til personalsjefen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy