JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Riksrevisjonen gransker Helse Midt-Norge

Riksrevisjonen gjennomfører nå en gransking av Helse Midt-Norge, slik Fagforbundet har krevd.

2008092611091120131216065435

For snart tre uker siden ble det kjent at Helse Midt-Norge hadde gitt Namsos Trafikkselskap og Inntrøndelag Ambulanse et ekstra tilskudd på mange titalls millioner.

Fagforbundet krevde at saken måtte granskes av Riksrevisjonen, men styret i Helse Midt-Norge har i stedet gitt oppdraget med ekstern gjennomgang til et privat advokatfirma.

Likevel er Riksrevisjonen i gang med sitt arbeid, skriver Klassekampen.

– Vi foretar vår revisjon uavhengig av hva som vil bli gjort av et privat firma. Vi har satt i gang vårt arbeid, og rapporterer til Stortinget når granskingen er ferdig, sier ekspedisjonssjef Therese Johnsen i Riksrevisjonen til avisen.

Fagforbundets leder i Seksjon helse- og sosial, Kjellfrid Blakstad, er fornøyd med at Riksrevisjonen har startet gransking. Men hun er kritisk til den eksterne gjennomgangen som styret i Helse Midt-Norge har satt i gang.

– Det må være misbruk av helsekroner å betale et privat firma for den jobben som Riksrevisjonen nå skal gjøre, sier hun til Klassekampen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy