Riksrevisjonen gransker Helse Midt-Norge

Riksrevisjonen gjennomfører nå en gransking av Helse Midt-Norge, slik Fagforbundet har krevd.

2008092611091120131216065435

For snart tre uker siden ble det kjent at Helse Midt-Norge hadde gitt Namsos Trafikkselskap og Inntrøndelag Ambulanse et ekstra tilskudd på mange titalls millioner.

Fagforbundet krevde at saken måtte granskes av Riksrevisjonen, men styret i Helse Midt-Norge har i stedet gitt oppdraget med ekstern gjennomgang til et privat advokatfirma.

Likevel er Riksrevisjonen i gang med sitt arbeid, skriver Klassekampen.

– Vi foretar vår revisjon uavhengig av hva som vil bli gjort av et privat firma. Vi har satt i gang vårt arbeid, og rapporterer til Stortinget når granskingen er ferdig, sier ekspedisjonssjef Therese Johnsen i Riksrevisjonen til avisen.

Fagforbundets leder i Seksjon helse- og sosial, Kjellfrid Blakstad, er fornøyd med at Riksrevisjonen har startet gransking. Men hun er kritisk til den eksterne gjennomgangen som styret i Helse Midt-Norge har satt i gang.

– Det må være misbruk av helsekroner å betale et privat firma for den jobben som Riksrevisjonen nå skal gjøre, sier hun til Klassekampen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy