JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Treåringer skal lære engelsk

Barna i ti av Oslos barnehager skal få engelskundervisning. Dette vedtok byrådet i Oslo denne uken.

2008092611063420131216065438

Byrådet i Oslo ønsker å starte engelskopplæring i ti av Olsos barnehager, skriver dagbladet.no. Byrådet har foreslått at det bevilges 1,5 millioner kroner til budsjettet for 2009.

- Dette er et forsøk som både er ønsket av foreldre og som er vellykket gjennomført i andre land, sier byrådsleder Erling Lae i Oslo kommune ifølge Dagbladet.no.

- Dette er snikinnføring av læring i barnehagen, mener seksjonsleder i Fagforbundet Oslo, Kjersti Johansen.

Læring gjennom lek

Byrådslederen understreker at all undervisning skal foregå gjennom lek, og at dette ikke er noe forsøk på å dytte skolen inn i barnehagen.

- Undervisningen vil foregå en til to ganger i uken. En engelskspråklig lærer og en assistent vil da komme og undervise barna. De vil ha med seg teddybjørnen Teddy, som vil få en viktig rolle i opplæringen, forteller han.

I første omgang er der kun ti av hovedstadens barnehager som får tilbudet, men dersom det viser seg å være en suksess, ser ikke byrådslederen bort fra at prosjektet vil utvides.

Målet er at barna skal få kjennskap til engelsk før de begynner på skolen, sier Lae.

Sats heller på morsmål

Kjersti Johansen reagerer hoderystende på byrådets planer:

- Om byrådet vil bruke penger på språkopplæring i barnehagen, burde de satset på morsmålsopplæring. Morsmårslærerne i barnehagene forsvant for mange år siden.

Politikerne på høyresida er stadig ute og klager over at mange barn ikke kan norsk, og ut fra dette burde de heller satse på norskopplæring framfor å lære barna enda et frammedspråk, sier Fagforbundets seksjonsleder.

Hun advarer mot at barnehagen i stadig større grad gjøres til en læreinstitusjon.

- Barna blir tidsnok elever og voksne. Barnehagen skal først og fremst være en arena for lek og fantasi der barn kan være barn, sier Kjersti Johansen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy