JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Riktig å tenke 6-timersdag

Fagforbundets leder Jan Davidsen mener 6-timersdag vil være den riktige veien å gå for å få ned sykefraværet blant de kommuneansatte.

2008092613073720131216065446

De ansatte i kommunene har hatt den største økningen i sykefraværet det siste året. I et intervju med VG sier Jan Davidsen at det er to hovedforklaringer til dette:

– Den ene er at fraværet er høyt i kvinnedominerte yrker innen helse og omsorg, der arbeidsbelastningen er stor og jobben fysisk krevende.

– Den andre er at vi har meget høy arbeidsdeltakelse i Norge nå. Statistisk vet vi at den siste arbeidskraften som hentes inn er mer ustabil, sier Davidsen til VG.

Han mener det er på tide å tenke nytt i forhold til hvordan arbeidslivet organiseres, spesielt innenfor de kvinnedominerte yrkene.

– Jeg tror det vil være en riktig vei å gå å vurdere 6-timersdagen på nytt. Kostnadene samlet sett vil ikke øke fordi fraværet vil synke og de ansatte vil bli mer tilfreds, sier Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy