– Riktig å tenke 6-timersdag

Fagforbundets leder Jan Davidsen mener 6-timersdag vil være den riktige veien å gå for å få ned sykefraværet blant de kommuneansatte.

2008092613073720131216065446

De ansatte i kommunene har hatt den største økningen i sykefraværet det siste året. I et intervju med VG sier Jan Davidsen at det er to hovedforklaringer til dette:

– Den ene er at fraværet er høyt i kvinnedominerte yrker innen helse og omsorg, der arbeidsbelastningen er stor og jobben fysisk krevende.

– Den andre er at vi har meget høy arbeidsdeltakelse i Norge nå. Statistisk vet vi at den siste arbeidskraften som hentes inn er mer ustabil, sier Davidsen til VG.

Han mener det er på tide å tenke nytt i forhold til hvordan arbeidslivet organiseres, spesielt innenfor de kvinnedominerte yrkene.

– Jeg tror det vil være en riktig vei å gå å vurdere 6-timersdagen på nytt. Kostnadene samlet sett vil ikke øke fordi fraværet vil synke og de ansatte vil bli mer tilfreds, sier Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy