JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klart for busstreik i Trondheim

Torsdag morgen står alle busser i Trondheim stille. Buss- og Sporveisbetjeningens forening går ut i sin andre streik mot konkurranseutsettingen, og vil nå løfte saken til nasjonalt nivå.

2008093011052920131216065710

Et enstemmig medlemsmøte i Fagforbundet Buss- og Sporveisbetjeningens Forening i Trondheim vedtok mandag kveld å gå til politisk streik.

- Det blir ingen utkjøring av busser torsdag morgen, og streiken vil sannsynligvis vare fram til klokka ett, sier leder av foreningen, Ole Roger Berg.

Streikevedtaket kom etter et møte med fylkesordfører Tore O. Sandvik der det ble klart at fylkeskommunen står fast på sin beslutning om å konkurranseutsette store deler av busstrafikken i Trondheim.

Forhandlinger brøt sammen

Også i juni gikk buss- og sporveisbetjeningen i Trondheim til streik mot konkurranseutsettingen av byens kollektivtrafikk. Siden den gang har fylkeskommunen forhandlet om oppkjøp av busselskapet Team Trafikk, men da forhandlingene brøt sammen for et par uker siden, tilspisset situasjonen seg raskt.

Fylkeskommunen har nå laget innstilling til Fylkestinget der de går inn for å konkurranseutsette bussrutene i Trondheim så raskt som mulig. Saken skal til behandling i Fylkestinget 2. oktober.

Ole Roger Berg er ikke overrasket over utviklingen i saken:

- Jeg hadde likevel håpet at at de hadde tatt en timeout og at det var muligheter for å forhandle videre, sier han.

- Har dere fortsatt håp om at fylkeskommunen kan snu i saken?

- Vi vet at slike prosesser går helt fram til vedtak er fattet, og at det foregår forhandlinger hele veien. Derfor vil vi også opprettholde presset, sier fagforeningslederen.

Løfter saken

Konkurranseutsettingen i Trondheim løftes nå også til nasjonalt nivå. Tirsdag morgen satte åtte medlemmer fra Buss- og Sporveisbetjeningens Forening seg på sykkelsetet og tråkket i vei mot Oslo.

- Vi sykler for å få regjeringen og Arbeiderpartiet sentralt til å gjøre noe med situasjonen for kollektivtrafikken i Trondheim, og for å sette fokus på den uheldige bruken av konkurranse og anbud også innenfor andre områder som er et offentlig ansvar, sier Ole Roger Berg.

Syklistene fra Trondheim ankommer Youngstorget onsdag klokka tolv. Her vil det bli en markering der Buss- og Sporveisbetjeningens Forening også overleverer et brev til Arbeiderpartiet og samferdselsministeren der de ber om hjelp.

- Vi ber dem gjøre noe med situasjonen for kollektivtrafikken i Trondheim, og ønsker også å sette fokus på den uheldige bruken av konkurranse og anbud innenfor andre områder som er et offentlig ansvar, sier Ole Roger Berg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy