JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vant renholdskampen

Politikerne i Hobøl i Østfold trodde det ville bli billigst å konkurranseutsette renholdet. Nå har de snudd, og satser på en omorganisering av det kommunale renholdet i stedet.

2008100310163620131216070007

– Administrasjonen i kommunen har gjort en kjempejobb. Rådmannen har lagt fram dokumenter som viser at det likevel ikke er lønnsomt å legge renholdet ut på anbud. Vi er veldig fornøyd, sier Fagforbundets hovedtillitsvalgt Anny Huseby til Smaalenenes Avis.

Tidligere var renholdet i kommunen organisert under de ulike virksomhetene. Nå skal det samles, og virksomheten skal reduseres med halvannet årsverk ved hjelp av naturlig avgang.

– Vedtaket om konkurranseutsetting har vært som et spøkelse for mange av de ansatte. Nå er vi heldigvis kvitt det, sier Huseby.

Det var renholderne selv som tok opp kampen da flertallet av politikerne vedtok å konkurranseutsette renholdet. Det ble satt ned en gruppe som skulle kartlegge renholdsarbeidet, og det viste seg at kommunen manglet fullstendig oversikt over virksomheten. Renholdsplaner fantes ikke, og heller ikke tegninger over arealet som skulle vaskes.

Nå er renholdsoppgavene kartlagt, og gjennom dette arbeidet ble politikerne overbevist om at kommunalt renhold fortsatt er det beste for Hobøl.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy