JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

95 mill til samhandling i helsesektoren

– Jeg er på jakt etter de gode samhandlingeksemplene, sier helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen. Regjeringen bevilger 95 millioner kroner til ulike samhandlingstiltak og pilotprosjekter i helsesektoren.

2008100712251820131216070446

Pengene skal fordeles på denne måten:

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt 50 millioner for å bidra til økt samhandling mellom kommunene og distriktspsykiatriske sentre.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt 40 millioner til målrettede samhandlings- og forebyggingstiltak.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt 5 millioner til samhandlingsprosjekter under «Opptrappingsplan for rusfeltet».

Samhandlingsreform

I tillegg til disse bevilgningene arbeider Helse- og omsorgsdepartementet med en ny helsereform der målet er at den kommunale helse- og omsorgstjenesten og spesialisthelsetjenesten skal fungere som en sammenhengende behandlingskjede.

Regjeringens forslag til samhandlingsreform i helsetjenesten skal legges fram i april neste år.

– Mangel på helhet og samordning er kanskje den største utfordringen i helsetjenesten, sier Bjarne Håkon Hanssen.

Pilotsykehus

I forkant av statsbudsjettet krevde Fagforbundet at systemet for samhandling mellom førstelinjetjeneste og andrelinjetjenesten i helsevesenet skulle videreutvikles og styres politisk.

Forbundet krevde også at det ble satt av penger til å følge opp og utvide pilotsykehusprosjektet som Fagforbundet har vært en av initiativtakerne til, og som nå er i startfasen. Dette prosjektet har hentet mange av de viktigste elementene fra kvalitetskommuneprosjektet, der trepartsamarbeid og medarbeiderinitiert omstilling er viktige faktorer.

– Ut fra disse tallene er det vanskelig å si hva regjeringen konkret gir til pilotsykehusprosjektet. Samtidig skal dette prosjektet gi gode eksempler som viser vei for andre, og med disse beviglningene venter vi i Fagforbundet at økonomien ikke skal være et hinder for å få gode eksempler opp å stå, sier leder i Omstillingsenheten, Anne-Grethe Krogh til Fagbladet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy