JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utdanning for sykepleiere i fare

Høgskolen i Hedmark kan vedta å legge ned sykepleierutdanninga på Kongsvinger.

2011110310350320131216173100

karin.svendsen@fagforbundet.no

Selv om kommunehelsetjenesten har behov for flere sykepleiere i framtida, vurderer Høgskolen i Hedmark å legge ned sykepleierutdanningen på Kongsvinger.

Trenger tusenvis nye helsearbeidere

– I så fall velger høgskolen å gå med ryggen inn i framtida, sier Helene H. Skeibrok, leder i Seksjon helse og sosial (SHS), Fagforbundet Hedmark. Hun peker på utsiktene til at vi om 20 år sannsynligvis vil mangle nærmere 60 000 nye årsverk i helsesektoren.

SHS Hedmark oppfordrer derfor høgskolestyret til å legge bort forslaget om nedlegging av utdanningstilbudet.

– Grunnen til at vi har opprettet dette tilbudet, er nettopp de store problemene med å rekruttere og beholde sykepleiere i kommunehelsetjenesten, understreker Skeibrok.

Utdanningstilbudet er først og fremst rettet mot voksne. Mange som til nå har tatt denne utdanninga, har fra før hatt bred erfaring fra pleie- og omsorgstjenestene i kommunen de bor i.

100 studieplasser i sykepleie kan forsvinne

Høgskolen på Hamar etablerte i 1996 et utdanningssenter på Kongsvinger for å øke rekrutteringen blant annet til helsesektoren. Det er for tida om lag 100 sykepleierstudenter som benytter seg av det desentraliserte utdanningstilbudet.

Helene H. Skeibrok minner om at erfaringer som Helsedirektoratet har samlet, tyder på at studenter som har gjennomført en desentralisert sykepleierutdanning, utgjør et stabilt personale i kommunehelsetjenestene.

Høgskolestyret i Hedmark skal behandle saken 10. november. En av studentene ved det desentraliserte tilbudet på Kongsvinger, Toini Legrem har opprettet en Facebookgruppe mot nedleggelse av utdanningstilbudet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy