JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornøyd med løft til kollektivtrafikken

Leder i Fagforbundets Seksjon samferdsel og teknisk, Stein Guldbrandsen, mener årets statsbudsjett gir et gledelig løft til kollektivtrafikken.

2008100814445620131216070635

– Statsbudsjettet gir en positiv satsing på miljø og samferdsel, sier Guldbrandsen. Han er fornøyd med at regjeringen dobler belønningsordningen for kollektivtrafikk i storbyene, men savner en økning i de ordinære tilskuddene til kollektivtrafikk.

– Vi kan ikke basere satsningen på en bedre kollektivtrafikk bare på belønningsordninger, sier han.

– Fylkeskommunene har fått økte budsjetter, men jeg skulle ønske regjeringen hadde vært tydeligere på hva pengene skal brukes til. Jeg forventer likevel at fylkeskommunene prioriterer kollektivtrafikken, sier Guldbrandsen.

– For jernbanen er dette budsjettet et solid løft, med viktige tiltak som nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski, Stavanger og Sandnes, og Bergen og Fløen. Jeg er også glad for at bybanen i Bergen og t-banen i Oslo og Akershus har fått midler.

– Til sammen er dette viktige investeringer som vil gjøre det lettere for folk å reise kollektivt i og rundt de store byene, sier han.

Stein Guldbrandsen er også fornøyd med at regjeringen har begynt å dreie satsingen mot mer klimanøytral kollektivtrafikk.

– Nå kommer 15 millioner til forskning gjennom Renenergi-programmet, og i tillegg får vi etablert det statlige programmet Transnova som skal bidra med tiltak som kan redusere klimautslippene. Det er jeg godt fornøyd med, sier SST-leder Stein Guldbrandsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy