JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Visuell verktøykasse kaprer nye helsefagarbeidere

Fagforbundet og Helsedirektoratet tar nå i bruk audiovisuell kommunikasjon for å få flere unge til å bli helsefagarbeidere. Med et tastetrykk kan rådgivere og unge som skal velge yrke få et blikk inn i en mangfoldig jobbhverdag som helsefagarbeider.

2008101615060920131216071226

- Vi er stolt over å kunne gi dette hjelpemiddelet til rådgivere og til unge som skal velge yrke, sa leder Kjellfrid Blakstad i Fagforbundets Seksjon helse og sosial da hun presenterte den nye visuelle verktøykassen på Fagforbundets landsstyremøte i dag.

Rådgivere på ungdomsskolene vet ofte for lite om helsefagutdanningen og utøvelsen av yrket. Det er en stor utfordring å rekruttere nok personell til helsesektoren framover. Det er derfor viktig at rådgivningen er god, mener Fagforbundet som har fått utviklet et nettbasert verktøy i samarbeid med Terje Huse og Ide- og produksjonsselskapet Steam.

300.000 fra Helsedirektoratet

- Helsedirektoratet har lenge ønsket å utvikle audiovisuell kommunikasjon. Da søknaden fra Fagforbundet kom, underskrevet av administrativ leder i Seksjon helse og sosial, Signe Hananger, var det midt i blinken, sa Øyvind Alseth, rådgiver på Kompetanseløftet i Helsedirektoratet til Fagforbundets landsstyremøte.

Helsedirektoratet har gitt 300.000 kroner til prosjektet.

Flott prosjekt

- Dette er et flott prosjekt, bygd på felles interesse om å gi fagarbeiderutdanningen et felles løft, sa Alseth, som berømmet god prosjektoppfølging fra Fagforbundet og innsats fra produksjonsselskapet Steam.

Fagforbundet og Steam er også i gang med samarbeidsprosjekt for liknende verktøykasser for ambulansearbeiderfaget og for barne- og ungdomsarbeideren.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy