JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Best i omsorg av både små og store

De fire jentene jublet da de ble kåret til Norges beste barne- og ungdomsarbeidere og helsefagarbeidere etter tre dagers intens konkurranse.

2008101618323220131216071236

I tre dager har unge yrkesutøvere og lærlinger konkurrert om norgesmestertittelen i yrkesfag som i år gikk av stabelen i Stavanger. Konkurransen samlet 150 deltakere fra 16 forskjellige yrkesfag.

Dyktige i helsefag

Marte Evensen og Hege Sveum fra Dokka i Oppland gikk til topps i NM for helsefagarbeidere, der 13 lag fra hele landet deltok. Samtlige deltakere hadde kvalifisert seg gjennom regionale mesterskap.

– Det var heeelt fantastisk. Det var hard konkurranse, så vi hadde ikke ventet å vinne, sier de fornøyde norgesmesterne som nå ser fram til å reise til VM i Canada neste år. Men først skal de tilbake til hverdagen og som lærlinger på første året i henholdsvis Etnedal kommune og på Sykehuset Innland på Gjøvik.

De to jentene var med sine 17 år de yngste i konkurransen.

NM-vinnerne ble kåret etter tre intense konkurranserunder der de både i teori og praksis måtte vise at de behersket ulike sider ved faget både i hjemmetjeneste, på sykehjem og som førstehjelpere.

Samtlige oppgaver ble gjennomført som reelle situasjoner, og skuespillerne som agerte pasienter var alle rekruttert av Fagforbundet Rogaland.

Nye barne- og ungdomsarbeidere

Barne- og ungdomsarbeiderfaget deltok i år i Yrkes-NM for første gang, noe Fagforbundet har æren av å ha fått til. Her gikk Renathe Mitchell og Jessica Martin fra arrangørkommunen Rogaland til topps blant de fem lagene som deltok.

– Heeelt fantastisk, svarer også de jentene, og er litt blankere i øynene enn vanlig.

Det er ikke så mange setninger vinnerne får sagt, midt oppe i all gleden og alle klemmene fra lærere og andre som har støttet dem og fått dem dit de er i dag som vinnere.

I NM har barne- og ungdomsarbeiderne planlagt og gjennomført aktiviteter både for ungdom og for førskolebarn. Ikke minst var det en utfordring å få sju barnehagebarn inn på scenen og holde på oppmerksomheten deres i en halvtime foran et stort publikum.

Andre fag som deltok i yrkes-NM var blant annet søm, grafisk design, bilfag, elektrofag og maskinfag.

Arrangert i Stavanger 14.–16. november.

150 yrkesutøvere fordelt på 16 yrkesfag deltok i konkurransen.

Arrangeres annet hvert år.

Vinnerne i mange fag går videre til World Skills som arrangeres i Canada i 2009.

Arrangør er World Skills Norway i samarbeid med blant annet LO og KS.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy