Best i omsorg av både små og store

De fire jentene jublet da de ble kåret til Norges beste barne- og ungdomsarbeidere og helsefagarbeidere etter tre dagers intens konkurranse.

2008101618390820131216071238

I tre dager har unge yrkesutøvere og lærlinger konkurrert om norgesmestertittelen i yrkesfag som i år gikk av stabelen i Stavanger. Konkurransen samlet 150 deltakere fra 16 forskjellige yrkesfag.

Dyktige i helsefag

Marte Evensen og Hege Sveum fra Dokka i Oppland gikk til topps i NM for helsefagarbeidere, der 13 lag fra hele landet deltok. Samtlige deltakere hadde kvalifisert seg gjennom regionale mesterskap.

– Det var heeelt fantastisk. Det var hard konkurranse, så vi hadde ikke ventet å vinne, sier de fornøyde norgesmesterne som nå ser fram til å reise til VM i Canada neste år. Men først skal de tilbake til hverdagen og som lærlinger på første året i henholdsvis Etnedal kommune og på Sykehuset Innland på Gjøvik.

De to jentene var med sine 17 år de yngste i konkurransen.

NM-vinnerne ble kåret etter tre intense konkurranserunder der de både i teori og praksis måtte vise at de behersket ulike sider ved faget både i hjemmetjeneste, på sykehjem og som førstehjelpere.

Samtlige oppgaver ble gjennomført som reelle situasjoner, og skuespillerne som agerte pasienter var alle rekruttert av Fagforbundet Rogaland.

Nye barne- og ungdomsarbeidere

Barne- og ungdomsarbeiderfaget deltok i år i Yrkes-NM for første gang, noe Fagforbundet har æren av å ha fått til. Her gikk Renathe Mitchell og Jessica Martin fra arrangørkommunen Rogaland til topps blant de fem lagene som deltok.

– Heeelt fantastisk, svarer også de jentene, og er litt blankere i øynene enn vanlig.

Det er ikke så mange setninger vinnerne får sagt, midt oppe i all gleden og alle klemmene fra lærere og andre som har støttet dem og fått dem dit de er i dag som vinnere.

I NM har barne- og ungdomsarbeiderne planlagt og gjennomført aktiviteter både for ungdom og for førskolebarn. Ikke minst var det en utfordring å få sju barnehagebarn inn på scenen og holde på oppmerksomheten deres i en halvtime foran et stort publikum.

Andre fag som deltok i yrkes-NM var blant annet søm, grafisk design, bilfag, elektrofag og maskinfag.

Arrangert i Stavanger 14.–16. november.

150 yrkesutøvere fordelt på 16 yrkesfag deltok i konkurransen.

Arrangeres annet hvert år.

Vinnerne i mange fag går videre til World Skills som arrangeres i Canada i 2009.

- Arrangør er World Skills Norway i samarbeid med blant annet LO og KS.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy