Føler seg ærekrenket av Helse Midt-Norge

Advokat Dordi E. Flormælen mener styret i Helse Midt-Norge fikk riktige juridiske råd i ambulanseskandalen, men at ingen tok hensyn til dem. Nå føler hun seg ærekrenket av både styreleder Kolbjørn Almlid og tidligere administrerende direktør Jan Eirik Thoresen.

2008110513582720131216073011

Advokaten har i et brev til regionforetaket varslet en arbeidsmiljøsak etter at styrelederen for helseregionen har lagt ansvaret for ambulanseskandalen i Helse Midt-Norge på administrasjonen og ikke minst juristene.

Ifølge Adresseavisen sa Kolbjørn Almlid at styret var blitt feilinformert på grunn av en åpenbar juridisk kompetansesvikt i Helse Midt-Norges administrasjon. Han sa videre: «At vi har en stor svikt i den juridiske kompetansen gir oss et omdømmetap».

Flormælen retter også sviende kritikk mot den avgåtte administrasjonssjefen Jan Eirik Thoresen.

I et notat til styret, som ble publisert på Helse Midt-Norges egen hjemmeside, skriver han: « For å ivareta dette på en tillitvekkende måte, er det nødvendig at Helse Midt-Norge knytter til seg juridisk kompetanse... Helse Midt-Norge har et særlig behov for å styrke og utvikle sin kompetanse på forretningsjuridisk område».

– Uriktig kritikk

Siden Flormælen har tittelen advokat, og fordi svært mange både blant allmennheten og blant forretningsforbindelser ikke kjenner til andre jurister i helseregionens administrasjon, kunne hun like godt blitt navngitt i de kritiske uttalelsene til styreleder og administrasjonssjef, skriver hun i brevet.

Hun mener beskyldningene mot henne er uriktige, og hun reagerer på at hun blir servert slike påstander fra sine overordnede gjennom media.

Flormælen mener at det ikke er den juridiske kompetansen som har sviktet i ambulansesaken, men går i brevet langt i å si at administrerende direktør Jan Eirik Thoresen og styret valgte å se bort fra de rådene som ble gitt.

«Jeg ga da pengespørsmålet kom opp, utallige ganger uttrykk for at vi burde forholde oss til kontraktene som var inngått og se om NTS og IA (Namsos Trafikkselskap og Inntrøndelag Ambulanse, red. anm.) trakk seg, for deretter å gå til nr 2 på listen.», skriver hun.

Hun skriver videre at hun sa fra om at det ville være brudd på anbudsreglene hvis utbetalingen førte til vesentlige endringer i kontrakten, og at hun sa dette var en sak som helseregionen før eller senere kom til å få «midt i fleisen».

- Tas på alvor

Advokaten mener påstandene fra styreleder og administrasjonssjef bryter med Arbeidsmiljølovens bestemmelser om å sørge for et forsvarlig psykososialt arbeidsmiljø, og hun ber om at saken følges opp.

- Vi vil sørge for en ryddig og grundig behandling av varslingen. Den tas på dypeste alvor av administrasjonen og det iverksettes umiddelbart en prosess med å knytte til oss en ekstern instans som skal sørge for en uavhengig oppfølgingen av varslingen. Styret for Helse Midt-Noreg RHF vil bli orientert om saken i sitt møte fredag 7. november. Administrasjonen kommer ikke til å kommentere innholdet i varslingsbrevet så lenge saken er under behandling, sier konstituert direktør Tor Harald Haukås i Helse Midt-Norge.

MEST LEST:
God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

Per Flakstad

Lønnsforhandlingene er i gang: Her finner du alle kravene fra LO

Colourbox.com

Disse skal få ny lønn nå: Lønnsforhandlingene for 190.000 ansatte i kommunene er i gang

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september.  Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september. Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Per Flakstad

Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Titti Brun

Kvinne jobbet ulovlig som helsefagarbeider i nesten ett år – løy om utdannelse i jobbintervju

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Anna Granqvist

Her er alle de nye satsene: Minstepensjonister får 130 kroner mer i måneden

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Karin Svendsen

Nytt fagskoletilbud: Snart kan disse helsefagarbeiderne jobbe sammen med kirurgene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy