JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderbevegelsen i spill

Sier "Leppa fra Grorud" deg mer enn "Skal vi danse-Lene?" Da har du sjansen til å briljere i kunnskapsspillet "1. mai - fagforeningsspillet" som lanseres rett før jul.

2008110516040820131216073018

Årets julegave for spilleglade med interesse for arbeiderbevegelsen vil uten tvil være det nye brettspillet "1. mai - fagforeningsspillet". Spillet er laget av en gruppe spillentusiaster med bakgrunn i fagbevegelse, forskning og forlag. Fagkonsulent i Fellesorganisasjonen (FO), Rune Soma var en av dem. - I quiz og andre spill er det aldri spørsmål om arbeidsliv, arbeiderkultur eller fagbevegelse. Vi ville lage et spill som kunne promotere denne type kunnskap, sier Soma.

Strategi og kunnskap

"1. mai - fagforeningsspillet" kombinerer både strategisk tenkning og quiz, og spillerne får testet sine kunnskaper på en rekke områder relatert til fagbevegelsen og arbeiderkulturen. Fagtermer og yrkestitler, historie, kjente personer, lov og avtaleverk er noen av områdene, og det er mulig å konkurrere på ulike nivåer. Ved spillets start får alle deltakere et oppdragskort som gir et hemmelig oppdrag, for eksempel å organisere alle bransjene innenfor en sektor. Den spilleren som først klarer å utføre oppdraget sitt, vinner spillet. Med andre ord: Her kan også de som ikke har mektige venner få det som de vil.

Støttet av fagbevegelsen

Ideen om et slikt spill hadde ikke latt seg realisere uten støtte fra organisasjonene, understreker spillentusiasten fra FO. - Grunnfinansieringen er på plass gjennom forhåndssalg og sponsing fra en rekke fagforbund, og også en del andre organisasjoner som Fafo og AOF. Organisasjonene har selv lagt inn forhåndsbestillinger på rundt 1500 spill, men spillet vil også være tilgjengelig i bokhandlene, forteller Rune Soma. Han røper også at det i legges opp til en skikkelig kappestrid i forbindelse med lanseringen: - Da lager vi en lagkonkurranse mellom forbundene og organisasjonene som har bidratt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy