JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politisk streik i Stord

Onsdag vil 120 ansatte i teknisk sektor i Stord kommune legge ned arbeidet i en protest mot omorganisering av tjenesten.

2008111010175020131216073447

Rådmannens forslag er å etablere to kommunale foretak, ett for vann og avløp og ett for bygg og eiendom.

Skuffet

De ansatte mener dette er en organisering som vil føre til større administrasjonskostnader. De er skuffet over at nyorganiseringen ikke er vurdert opp mot dagens modell for tekniske tjenester som de mener er mer fleksibel.

Dessuten mener de ansatte at forslaget fra rådmannen bygger på en rapport som nesten er en kopi av et tilsvarende ti år gammelt arbeid.

Som om ikke det var nok, reagerer de også sterkt på at ingen av de ansatte i teknisk etat har fått være med i arbeidsgruppen som har sett på ny organisering. De er heller ikke blitt spurt om råd eller innspill i prosessen.

Vil ikke se på dagens modell

Bakgrunnen for omorganiseringen er et kommunestyrevedtak fra 12. desember i fjor, der administrasjonen pålegges å vurdere en ny organisering for å spare penger. I vedtaket heter det at modeller med kommunale foretak eller kommunale aksjeselskap skal utredes. Dagens organisering skal, ifølge vedtaket, ikke vurderes opp mot andre modeller.

– Jeg synes det er underlig at den modellen vi organiserer oss etter i dag ikke skal evalueres i forbindelse med en utredning om nye modeller, sier leder i Fagforbundet Stord/Fitjar, Knut Jørgen Kvilhaugsvik til NRK Hordaland.

I formannskapet onsdag

Rådmannens forslag skal behandles i formannskapet onsdag, og de ansatte i teknisk sektor legger ned arbeidet i forkant av møtet for å markere sin misnøye med forslaget.

– Det burde høre med til sunn fornuft å ta med de ansatte på råd når deres egne fagfelt skal drives mest mulig effektivt, men i denne saken er de blitt holdt helt utenfor, sier Kvilhaugsvik til avisen Sunnhordland.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy