JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

16 brudd i lokale forhandlinger

Etter fristen 1. november har Fagforbundet fått inn 16 brudd i lokale forhandlinger.

2008111113421720131216073629

– Jeg har ikke hundre prosent oversikt over alle uenighetsprotokollene vi har fått inn, men det er to forhold som går igjen i de fleste bruddene, sier rådgiver i forhandlingsenheten, Unni Rasmussen, til Fagbladet.

– For det første mener våre lokale tillitsvalgte at arbeidsgiver skjevfordeler den lokale totalpotten, og at Fagforbundet får for lite i forhold til antall medlemmer. For det andre kan det flere steder virke som om arbeidsgiver fordeler ut potten uten at det blir ført reelle forhandlinger, fortsetter Rasmussen.

Det er 14 kommuner, én fylkeskommune og ett interkommunalt selskap som har sendt inn uenighetsprotokoller.

Etter lokale brudd, sendes sakene inn til de sentrale partene – i disse tilfellene Fagforbundet og KS – for organisatorisk behandlingen.

De sentrale partene kan enten bli enige om en løsning, eller enige om å sende saken tilbake til ny behandling lokalt. Hvis Fagforbundet og KS ikke blir enige, blir saken sendt videre til en nemnd etter Hovedavtalens bestemmelser.

– Vi er allerede i gang med den organisatoriske behandlingen, og forhåpentligvis blir vi ferdige i løpet av første halvdel av desember, sier Unni Rasmussen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy