JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kritikkverdig ledelse i helseforetaket

Ansatte innen psykiatrien i Helse Nordmøre og Romsdal blir utsatt for grov mobbing fra sin avdelingsleder. Det slår en rapport fra Sensus fast.

2008111309464620131216073814

Avdelingslederen for psykiatri, Robert Giske, kommer ikke heldig ut av rapporten fra konsulentfirmaet Sensus AS.

Arbeidstilsynet ville vite

Det var Arbeidstilsynet som påla Helse Midt-Norge å gjennomføre en arbeidsmiljøundersøkelse i Helse Nordmøre og Romsdal. Sensus fikk oppdraget, og har nå levert en rapport som vitner om at mange ansatte på alle nivåer opplever Giske som lite konstruktiv.

– Giske går ikke av veien for å latterliggjøre ansatte i andres påhør. Han kommer også med trusler dersom noen gir uttrykk for uenighet med ham, sier Knut Ivar Egset, tillitsvalgt for de ansatte i helseforetaket.

Bekrefter opplevelser

Egset har lest rapporten som feller en knusende dom over avdelingslederen, men er ikke overrasket.

– Folk har kommet til meg og fortalt mange, liknende historier. Rapporten bare bekrefter at de som føler seg trakassert, ikke er aleine om en slik opplevelse, sier han. Han synes det er imponerende at konsulentfirmaet tør å levere en så hardtslående rapport om og til oppdragsgiveren.

Må stoppes

Egset håper nå at Bjørn Erikstein, konstituert adm.dir. i Helse Midt-Norge, vil gripe inn og påvirke de lokale lederne. Erikstein hadde et møte hvor han orienterte de tillitsvalgte i går ettermiddag.

– Jeg håper han setter en stopper for den dårlige behandlingen de ansatte er utsatt for, sier han.

– Og like viktig er det at adm.dir. i Helse Nordmøre og Romsdal, Bjørn Engum, slutter å beskytte avdelingslederen som opptrer kritikkverdig. Så lenge han holder sin hånd over Giske, legitimerer han mobbing av ansatte.

Oppsigelser

De aller fleste hjelpepleiere og pleiemedhjelpere i psykiatrien har fått varsel om at de kan bli overtallige. Fagforbundets hovedtillitsvalgte i Helse Nordmøre og Romsdal understreker at Fagforbundet står sammen med både Legeforeningen og Norsk Sykepleierforbund i arbeidet for å sikre de ansattes rettigheter og verne om pasientene.

Fagbladet har forsøkt å få kontakt med Giske flere ganger uten å lykkes.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy