Det er Kommunal Kompetanse i samarbeid med Fagforbundet som arrangerer eForvaltningskonferansen, som holdes i Fagforbundets lokaler i Oslo. Målet å stimulere til en kritisk og konstruktiv debatt.
- E-forvaltning angår alle og blir en stadig større del av arbeidslivet. Uten det nye kompetanseverktøyet stiller du dårlig i konkurranse om arbeidsoppdrag. Det gjelder også for arbeidsgiver, som må holde seg oppdatert, sier konsulent Karin Lund i Fagforbundets seksjon for kontor og administrasjon.
Konsekvenser for de ansatte
- Spørsmål som innsyn og personvern får konsekvenser for oss som arbeidstakere. Fagforbundet har et ansvar for at informasjon og kunnskap tilflyter medlemmene og tillitsvalgte og at deres interesser blir ivaretatt, sier Karin Lund som har lagt ned et stort arbeid i forberedelsene av konferansen. Medarrangører er også Norsk Tjenestemannslag, El & It og Universitetet i Oslo.
Trenger å styres
Til det faglige programmet har hun fått viktige innspill fra professor dr. juris Dag Wiese Schartum, som selv innleder om : I hvilken grad kan utviklingen av den elektroniske forvaltningen styres? Mens avdelingsdirektør Leif T. Aanesen i Datatilsynet tar opp morgendagens forvaltning, ønskemål eller skrekkvisjon?
På arbeidstakernes bekostning?
Avdelingsdirektør Nina Melsom i NHO tar for seg privatliv på jobben og arbeidsgivers styringsrett, mens Eva Jarbekk, leder i personvernnemnda stiller spørsmålet: Gir "kontrollteknologi" større innflytelse til arbeidsgiverne på arbeidstakernes bekostning?
Andre konferansedag tar opp omsorgsteknologi, offentlige myndigheter på nettet og digital teknologi . Åshild Skard belyser IKT som moderniseringsverktøy og Anne Grethe Krogh i Fagforbundet spør: Digitalisering er omstilling- hvordan trekke de ansatte med i utviklingen?
- Konferansen er åpen for alle, så her gjelder først til mølla- prinsippet, sier konsulent Karin Lund i SKA- administrasjonen.
Erklæringen sier at minst halvparten av de ansatte i turnus innen 2025 ha heltidsstilling. (Illustrasjonsbilde)
Frøydis Falch Urbye
HELTIDSKULTUR: Fafo-forsker Leif E. Moland (innfelt) mener det er en umulig løsning å fortsette med den turnusmodellen som er mest utbredt i helse- og omsorgssektoren i dag, med 7-8-timers vakter og jobb hver tredje helg, dersom heltidskultur er målet.
Colourbox.com. Innfelt: fafo.no
Hvis lønnsforhandlingene drar ut i tid, vil du få etterbetalt lønnstillegg fra virkningsdatoen, altså datoen det står i tariffavtalen at satsene skal reguleres.
Colourbox
Helsepersonell blir oftere smittet av korona enn andre.
Colourbox.com
Erik Cato Haug, leder i Fagforbundet i Østre Toten, kaller utflyttingen av IT-tjenestene en fallitterklæring.
Werner Juvik
LANG ERFARING: Renholder Sissel Pedersen ble årets ansatt i en kåring utført av Helse Nord. Hun blir omtalt som et sosialt lim på avdelingen, noe som bidro til at hun nå blir hedret.
Sondre Skjelvik/NRK