Det er Kommunal Kompetanse i samarbeid med Fagforbundet som arrangerer eForvaltningskonferansen, som holdes i Fagforbundets lokaler i Oslo. Målet å stimulere til en kritisk og konstruktiv debatt.
- E-forvaltning angår alle og blir en stadig større del av arbeidslivet. Uten det nye kompetanseverktøyet stiller du dårlig i konkurranse om arbeidsoppdrag. Det gjelder også for arbeidsgiver, som må holde seg oppdatert, sier konsulent Karin Lund i Fagforbundets seksjon for kontor og administrasjon.
Konsekvenser for de ansatte
- Spørsmål som innsyn og personvern får konsekvenser for oss som arbeidstakere. Fagforbundet har et ansvar for at informasjon og kunnskap tilflyter medlemmene og tillitsvalgte og at deres interesser blir ivaretatt, sier Karin Lund som har lagt ned et stort arbeid i forberedelsene av konferansen. Medarrangører er også Norsk Tjenestemannslag, El & It og Universitetet i Oslo.
Trenger å styres
Til det faglige programmet har hun fått viktige innspill fra professor dr. juris Dag Wiese Schartum, som selv innleder om : I hvilken grad kan utviklingen av den elektroniske forvaltningen styres? Mens avdelingsdirektør Leif T. Aanesen i Datatilsynet tar opp morgendagens forvaltning, ønskemål eller skrekkvisjon?
På arbeidstakernes bekostning?
Avdelingsdirektør Nina Melsom i NHO tar for seg privatliv på jobben og arbeidsgivers styringsrett, mens Eva Jarbekk, leder i personvernnemnda stiller spørsmålet: Gir "kontrollteknologi" større innflytelse til arbeidsgiverne på arbeidstakernes bekostning?
Andre konferansedag tar opp omsorgsteknologi, offentlige myndigheter på nettet og digital teknologi . Åshild Skard belyser IKT som moderniseringsverktøy og Anne Grethe Krogh i Fagforbundet spør: Digitalisering er omstilling- hvordan trekke de ansatte med i utviklingen?
- Konferansen er åpen for alle, så her gjelder først til mølla- prinsippet, sier konsulent Karin Lund i SKA- administrasjonen.
KOR MYKJE?: Det store spørsmålet er kor mykje meir dei som jobbar i kommunane vil få i år. Les meir om kva prognosene seier i denne saka.
Brian Cliff Olguin
Rudfjord/Ruter, Angelo, Privat, Rasmussen, Colourbox
LIKE DAGER: Elev Silje Krane (19) synes praksisen blir for rutinepreget når hun jobber på samme sykehjem i over et år. Her henter hun kaffe til en beboer.
Omar Sejnæs
Tri Nguyen Dinh
Løsningen ligger ikke i å øke rekrutteringen. Selv om det blir økt behov i enkelte tjenester, skal ikke sektoren bli betydelig større i dag, mener kommisjonen. (Illustrasjonsfoto)
Anita Arntzen
SJEFEN: Sarah Williams leder matbanken i den britiske byen Banbury.
Anita Arntzen