Ambulansepersonell fra Ullevål stilte i uniform og med to ambulanser i fakkeltoget.
- Vi tar ikke parti i selve konflikten. Men støtter opp om parolene for våpenhvile og fred. Krigen må ta slutt. Vi viser solidaritet med ofrene. Og som helsepersonell tar vi avstand fra brudd på folkeretten ved at de ikke slipper inn medisinsk utstyr og helsepersonell i Gaza , sier Hans Martin Aase, Fagforbundets hovedtillitsvalgt på prehospital divisjon ved Ullevål Universitetssykehus.
Brudd på folkeretten
Han har med seg både kone og datteren i fredsmarkeringen. De siste timene før demonstrasjonen har han også fått rapporter om at ambulanser og helsepersonell blir beskutt.
- Også det er brudd på folkeretten. Vi viser anerkjennelse og dyp respekt for våre kolleger som utfører jobben sin under særdeles vanskelige forhold, sier Hans Martin Aase som vet hva han snakker om:
Sammen med kollega Sverre Aae deltok han i 2002 i et utvekslingsprogram med palestinsk og israelsk ambulansepersonell i regi av Røde kors. Han tjenestegjorde i tre uker på Vestbredden for å redde ut skadd helsepersonell.
Helsepersonel skutt
- Vi støtter legene Mads Gilbert og Erik Fosse fullt ut . Det er ikke vanskelig å sette seg inn i den virkeligheten de beskriver, sier Sverre Aae, til Fagbladet.
Hege Katrine Hansen, divisjonstillitsvalgt på Ullevål, forteller at hun demonstrerer i solidaritet med krigens ofre og for sine sine kolleger i Gaza.
- De jobber under forferdelige forhold. Ambulansepersonell blir skutt, og flere er drept, sier hun til Fagbladet.
Ofrene for krigen blir æret med et halvt minutts stillhet. En stillhet som deltakerne bærer med seg videre inn i januarnatten, i sterk kontrast til markeringen for Israel som endte i opptøyer og tåregass tidligere på kvelden.
Historisk samling for fred
Med fakkel i hånden går Fagforbundets nestleder Gerd Kristiansen. Sammen med henne mellom 15.000 og 20.000 mennesker som er samlet på tvers av religiøse og politiske skillelinjer. Mange helt unge.
- Jeg blir andektig. Og jeg er alltid stolt av Fagforbundets medlemmer i slike sammenhenger, sier hun idet toget setter seg i bevegelse som en lysende fredsflamme gjennom Oslos gater.
Ingun A. Mæhlum
Per Flakstad
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
KABAL: Stillingene Drammen kommune har utlyst har flere ulike stillingsprosenter.
Vidar Eriksen