JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fakler for Midtøsten-kolleger

- Medisinsk nødhjelp må fram! Det sier ambulansesjåførenes tillitsvalgte Hans Martin Aase. I et folkehav med fakler stilte ambulansepersonell fra Ullevål sykehus med krav om våpenhvile i den store fredsmarkeringen på Youngstorget torsdag.

2009010914390220131216081941

Ambulansepersonell fra Ullevål stilte i uniform og med to ambulanser i fakkeltoget.

- Vi tar ikke parti i selve konflikten. Men støtter opp om parolene for våpenhvile og fred. Krigen må ta slutt. Vi viser solidaritet med ofrene. Og som helsepersonell tar vi avstand fra brudd på folkeretten ved at de ikke slipper inn medisinsk utstyr og helsepersonell i Gaza , sier Hans Martin Aase, Fagforbundets hovedtillitsvalgt på prehospital divisjon ved Ullevål Universitetssykehus.

Brudd på folkeretten

Han har med seg både kone og datteren i fredsmarkeringen. De siste timene før demonstrasjonen har han også fått rapporter om at ambulanser og helsepersonell blir beskutt.

- Også det er brudd på folkeretten. Vi viser anerkjennelse og dyp respekt for våre kolleger som utfører jobben sin under særdeles vanskelige forhold, sier Hans Martin Aase som vet hva han snakker om:

Sammen med kollega Sverre Aae deltok han i 2002 i et utvekslingsprogram med palestinsk og israelsk ambulansepersonell i regi av Røde kors. Han tjenestegjorde i tre uker på Vestbredden for å redde ut skadd helsepersonell.

Helsepersonel skutt

- Vi støtter legene Mads Gilbert og Erik Fosse fullt ut . Det er ikke vanskelig å sette seg inn i den virkeligheten de beskriver, sier Sverre Aae, til Fagbladet.

Hege Katrine Hansen, divisjonstillitsvalgt på Ullevål, forteller at hun demonstrerer i solidaritet med krigens ofre og for sine sine kolleger i Gaza.

- De jobber under forferdelige forhold. Ambulansepersonell blir skutt, og flere er drept, sier hun til Fagbladet.

Ofrene for krigen blir æret med et halvt minutts stillhet. En stillhet som deltakerne bærer med seg videre inn i januarnatten, i sterk kontrast til markeringen for Israel som endte i opptøyer og tåregass tidligere på kvelden.

Historisk samling for fred

Med fakkel i hånden går Fagforbundets nestleder Gerd Kristiansen. Sammen med henne mellom 15.000 og 20.000 mennesker som er samlet på tvers av religiøse og politiske skillelinjer. Mange helt unge.

- Jeg blir andektig. Og jeg er alltid stolt av Fagforbundets medlemmer i slike sammenhenger, sier hun idet toget setter seg i bevegelse som en lysende fredsflamme gjennom Oslos gater.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy