JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ender i arbeidsretten?

Et foreløpig uvisst antall ansatte har fått brev med tilbud om sluttpakke i Helse Nordmøre og Romsdal. Fagforbundet mener det er et klart brudd på hovedavtalen og regner med flere rettssaker.

2009012808311420131216083214

Tove Sylte var en av dem som etter 26 år som hjelpepleier ved Hjelset utenfor Molde for ett år siden fikk brev om at hun kunne bli berørt av omstillingen i Helse Nordmøre og Romsdal.

– Siden har jeg og de fleste andre hjelpepleierne her gått i uvisse, sier hun.

Ikke ivaretatt

– Informasjonen til oss ansatte har vært mangelfull. Signalene har gått i alle retninger, og det vi til en hver tid har visst, har vi lest i media eller fått vite gjennom Fagforbundet, sier Sylte.

– Vi hadde et kjempegodt arbeidsmiljø. Det er totalt ødelagt, sier den snart 50 år gamle hjelpepleieren som har brukt hele sitt yrkesaktive liv på Hjelset.

– Omstillinger er bra dersom de innebærer et bedre pasienttilbud. Men denne omstillingsprosessen har tvert imot gått ut over pasientene våre, mener Sylte.

Avtalebrudd

Fagforbundets hovedtillitsvalgt Knut Ivar Engset opplyser at mange ansatte fikk brev med tilbud om sluttpakke i midten av januar.

– Men vi får ikke oversikt over hvor mange og hvem dette er. Det er et alvorlig brudd på hovedavtalens krav til informasjonsplikt, sier han.

Engset tror hensikten med brudd på informasjonsplikten er å gjøre det vanskelig for fagforeningene å støtte medlemmene sine.

– Arbeidsgiver har heller ikke fulgt ansiennitetsprinsippet ved utvelgelse av hvem som mister jobben. De har plukket ut stort sett eldre kvinner.

Engset regner med at prosessen vil ende med en rekke saker i arbeidsretten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy