JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trikkefører endelig frikjent

Påtalemyndigheten har trukket anken mot en trikkefører som i lagmannsretten ble frikjent for drap.

2009012809101920131216083234

Dødsulykken skjedde på Sinsen i Oslo i mai 2007. I fjor ble den kvinnelige trikkeføreren først dømt til 60 dagers fengsel i tingretten, men i oktober ble hun frifunnet i lagmannsretten for tiltalen på uaktsomt drap.

Hun ble derimot dømt til å betale en bot på 10.000 for brudd på aktsomhetsparagrafen i veitrafikkloven.

Lagmannsrettens dom blir stående

Påtalemyndigheten anket lagmannsrettens døm, men nå er anken trukket tilbake. Lagmannsrettens dom blir nå stående, og dermed er trikkeføreren endelig frikjent for uaktsomt drap.

Lagmannsretten kom fram til at trikkeføreren hadde sett i speilet og fulgt de sikkerhetsprosedyrer hun skulle, og at hun derfor ikke var skyld i dødsfallet.

Grunnen til at hun fikk en bot, var at lagmannsretten mente hun hadde feiltolket en kvinne som vinket med armene for å stanse trikken. Trikkeføreren sa i retten at hun trodde kvinnen vinket trikken av gårde fordi hun hadde glemt noe og likevel ikke skulle være med.

Fornøyd

Trikkeførerens advokat, Halldis Winje er fornøyd med påtalemyndighetens avgjørelse.

– Både Oslo Sporvognsdrift og jeg har hele tiden ment at det ikke var grunnlag for å ta ut tiltale for uaktsomt drap. Jeg synes det er vanskelig å forstå at lagmannsrettens frifinnelse ble anket, og mener derfor at det var en riktig avgjørelse å trekke den, sier hun til NRK.

Advokaten sier også at trikkeføreren er lettet og glad over at hun endelig er frikjent, etter å ha levd lenge med en alvorlig tiltale hengende over seg.

Etter frifinnelsen i lagmannsretten sa kommunikasjonssjef Cato Asperud i Oslo Sporvogndrift at han mente dommen styrket trikkeførernes rettssikkerhet ved at den la til grunn at forskrifter og instrukser var fulgt, og at de er tilstrekkelige. Han mente avgjørelsen var god å ha med seg for alle som kjører trikk i en stor by.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy