JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil hindre utstøting

Fornyingsminister Heidi Grande Røys vil ha de eldre med i kunnskapssamfunnet. Statsråden bevilger to millioner kroner til Seniornetts arbeid for å styrke eldres IKT-kompetanse.

2009012810311820131216083236

– Det er viktig å få de eldre til å bruke internett. Det gir enkel tilgang til banktjenester, kultur og underholdning, og det bringer offentlige tjenester hjem til folk. Med økt kompetanse blir de over 60 også mer attraktive som arbeidstakere, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys i en pressemelding.

Eldre bruker pc i mindre grad enn andre deler av befolkningen. Mens de fleste av oss åpner pc-en daglig, er kun fire av ti 65-åringer hyppige pc-brukere. Manglende IKT-kompetanse er også en medvirkende årsak til at en av fire AFP-pensjonister velger å gå av med tidlig-pensjon, ifølge For­nyingsdepartementet.

Bevilgningen på to millioner kroner til Seniornett skal primært brukes til å styrke IKT-kompetansen hos eldre arbeidstakere for å motvirke for tidlig utstøting fra arbeidslivet.

– Seniornett gjør en viktig jobb for å få flere eldre til å delta i informasjonssamfunnet, og de har vist evne til å dra med seg både næringsliv, myndigheter og fri­villige organisasjoner, sier Heidi Grande Røys.

Norge har i dag flere eldre aktive på nettet enn de fleste andre europeiske land. Seniornett sitt arbeid ble i 2008 nominert til den europeiske prisen for inkludering i informasjonssamfunnet, eInclusion Awards.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy