JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Underskriftskampanje mot kollektivanbud

Fagforbundet Buss- og Sporveisbetjeningens Forening i Trondheim har startet en nasjonal underskriftskampanje mot anbud i kollektivtrafikken.

2009021013225120131216084820

I et opprop til regjeringen Stoltenberg krever foreningen i Trondheim at anbud i kollektivtrafikken må opphøre og at regjeringen sier nei til EUs forordning om anbud. Alternativt mener foreningen at kommuner og fylker må kjøpe tilbake busselskapene eller opprette egne selskap for å unngå EUs pålegg om konkurranseutsetting av kollektivtilbudet.

Enhver som er enig i kravet, kan skrive seg på underskriftslisten , slik at oppropet får størst mulig tyngde.

Lang kamp

I Trondheimsområdet har det vært en lang og konfliktfylt dragkamp om kollektivtransporten. Først vedtok Sør-Trøndelag fylkeskommune å kjøpe 80 prosent av Team Trafikk fra Nettbuss, men selskapet trakk seg fra forhandlingene og nektet å selge, etter først å ha undertegnet en intensjonsavtale.

Det som kunne ha blitt en historisk rekommunalisering av et kollektivselskap, endte i stedet med full konkurranseutsetting av busstilbudet i Trondheim fra 2010.

Appellerer til Ap

På årsmøtet i slutten av januar vedtok foreningen enstemmig at den ønsker å gjøre konkurranse i kollektivtrafikken til en valgkampsak. Årsmøtet vedtok en uttalelse der det heter at den fram mot stortingsvalget i 2009 vil appellere til Arbeiderpartiet sentralt og i Sør-Trøndelag om å sørge for at fylkestinget i samsvar med LO-kongressens klare krav reverserer sitt vedtak om å anbudsutsette kollektivtrafikken.

Foreningen er også bekymret for EUs forordning fra 2007 som medfører at alle fylker må anbudsutsette busskjøringen innen 2019. Unntaket fra dette er hvis kommunene eller fylkene driver bussrutene selv.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy