JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Begeistret i Sarpsborg

Latteren runger gjennom vitensenteret når de ansatte i Sarpsborg kommune leker med kjemi og tyngdekraften under årets begeistringsseminar.

2011111015010920131216173443

Hvert år siden 2006 har Sarpsborg kommune invitert sine ansatte til begeistringsseminar. Tirsdag og onsdag denne uka samlet deltakerne seg i det splitter nye Inspira science centre, for å boltre seg i ny kunnskap i den vitenskapelige fornøyelsesparken.

Eget verdigrunnlag

Under slagordet ”F.Å.R.T.”, eller ”får til” – for de som ikke er kjent med dialekten, skal kommunen jobbe med innarbeiding av sitt eget verdigrunnlag bestående av følgende stikkord: Framtidsrettet, åpen, respektfull og troverdig.

– Dette er nye verdier som skal gjennomsyre måten vi jobber på. Det er viktig for oss å ha holdninger og handlinger som gjør det bedre for folk, både de ansatte og de vi møter i jobben. Så dette seminaret er noe som er med å forsterke alt det andre vi gjør, forklarer Unni Skaar, rådmann i Sarpsborg.

Humor er viktig

Fagbladet møter rådmann Skaar rundt lunsjbordet sammen med hovedtillitsvalgt i Fagforbundet, Kari Brenden Korneliusen og HR-rådgiver i Sarpsborg kommune, Bent-Roni Oterholt. Latteren sitter løst blant trioen, som er svært fornøyde med seminaret.

– Humor er satt veldig høyt i Sarpsborg kommune. Det er viktig å ha humor og selvironi, selvsagt uten at det skal gå ut over andre, sier hovedtillitsvalgt Brenden Korneliusen.

Rådmannen er enig.

– Humor sprekker stress, forklarer Skaar.

Nytt tema hvert år

Grunntanken bak seminaret er å forbedre arbeidsmiljøet blant kommunens ansatte. Hvert år har seminaret et nytt tema.

Dette året kunne deltakerne få med seg Jon Morten Melhus’ foredrag om lønnsomheten ved å ha begeistrede ledere og arbeidstakere. Tema neste år vil være mangfold, og året deretter den lenge etterlengtede kommunerevyen.

Science show

Mye hos vitensenteret Inspiria science centre er unektelig tiltenkt nysgjerrige barn, men for de lærelystne ansatte i Sarpsborg kommune var vitenskapelige aktiviteter en morsom måte å tilbringe dagen. I storsalen kunne deltakerne oppleve senterets eget "science show", hvor man ved hjelp av flammer og nitrogen viste hvor moro naturfag kan være.

Aktivitetene rundt i senteret lot deltakerne utforske både kjemi og tyngdekraften, noe som førte til flere høye latterbrøl fra de besøkende.

I stedet for julebord

Dette gjør de som et alternativ til julebord, og etter årets 1200 deltakere å dømme, er tilbudet svært populært.

– Vi holder seminar i stedet for julebord, og det er fordi at alle skal kunne føle at de kan være med. Noen liker fest, noen liker det ikke. Jeg tror folk sitter igjen med en større fellesskapsfølelse etter dette, sier rådgiver Oterholt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy