JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Søppelbilene ruller igjen i Trondheim

Sjåførene i renholdsverket i Trondheim aksjonerte i dag ved å la samtlige søppelbiler stå parkert. Nå er de ute på veiene igjen.

2009022011255520131216085726

Stemingen mellom renholdsarbeiderne og ledelsen i Renholdsetaten har i lengre tid vært anspent på grunn av et tolønnssystem for de ansatte. Ledelsen har sagt opp nåværende avtale om faste tillegg. Som en konsekvens av dette renholdsarbeiderne siden årsskiftet jobbet bare rene dagskift uten tillegg.

Da det på siste lønning var utbetalt tillegg til noen av renholdsarbeiderne, mens andre ikke fikk tillegg i det hele tatt, toppet det seg for de ansatte, forteller tillitsvalgt i Fagforbundet Roar Fjeldsæter.

- Nå er det ti til femten forskjellige måter å beregne lønn på, sier Fjeldsæter som i morges krevde at ledelsen måtte å rydde opp i lønnsrotet før noen av sjåførene ville sette seg bak rattet igjen.

I 10.30-tida hadde Fjeldsæter fått den responsen han ønsket.

- Vi har fått lovnad om at lønna skal bli fikset, så nå ser det ut til at alt ordner seg, sier han.

- Denne aksjonen skal ikke føre til noe tap. Vi vil gjøre jobben vår i dag, og ingen skal ta oss på det, sier tillitsvalgt Roar Fjeldsæter. Nå ser han fram til styremøte førstkommende mandag der tilleggene skal drøftes med ledelsen.

- Jeg håper det kan bli en positiv løsning. Men om det ikke skjer, er vi forberedt på å slåss videre, sier Fagforbundets tillitsvalgte.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy