JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Søppelkonflikten i Trondheim er løst

Denne uken ble partene i Trondheim Renholdsverk enige om en avtale som gjør slutt på konflikten mellom ledelsen og de ansatte.

2009022511464020131216090102

Avtalen innebærer at samtlige renovatører får et årlig tillegg på 66.000 kroner som skal utbetales sammen med ordinær lønn. Tillegget skal ifølge avtalen justeres med samme tilleggsprosent som i det sentrale lønnsoppgjøret hvert år.

Fornøyd

Dette betyr at det gamle tolønnssystemet nå er historie. Både ansatte og tillitsvalgte er godt fornøyd med resultatet.

– Vi har fått gjennom våre krav, og er godt fornøyd, sier leder for Fagforbundet Renholdsverkets Arbeiderforening, Roar Fjeldsæter til NRK Trøndelag.

Direktør Ole Petter Krabberød er også fornøyd med at konflikten er over.

– Dette er midt mellom hva begge parter krevde, og innenfor de budsjettrammene vi har, sier han til Adresseavisen.

Krabberød sier at det nå er full forståelse mellom lønn og det å få jobben gjort. Han lover at søppel som har hopet seg opp under konflikten skal være borte i løpet av kort tid.

Fagforbundet Renholdsverkets Arbeiderforening har kjempet en hard kamp for å få denne avtalen på plass. Resultatet viser at det nytter med både kamp og forhandlingsvilje, skriver Fagforbundet Sør-Trøndelag på sin hjemmeside.

Tolønnssystem

Bakgrunnen for konflikten var at Renholdsverket i 2005 fikk tilbake kontrakten på renovasjon i de vestlige bydelen i Trondheim. Samtidig fikk selskapet med seg ansatte fra det private selskapet som hadde hatt kontrakten.

De nye ansatte tjente mindre enn Renholdsverkets ansatte, som blant annet hadde et fast kronetillegg i stedet for akkordlønn. Som en kompromissløsning ble det innført et tolønnssystem i selskapet. De ansatte har lenge kjempet for å bli kvitt dette systemet, og det ble også fjernet, men på en slik måte at ansatte med lang ansiennitet måtte gå betydelig ned i lønn for at yngre kolleger skulle gå opp. Dette protesterte de ansatte på ved å jobbe normaldag i normaltempo, og si nei til overtid.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy