JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stort skritt framover

– Likestilling mellom skift- og turnusarbeidere er riktig og rettferdig, sier Kjellfrid T. Blakstad, leder i Fagforbundet Seksjon helse og sosial.

2009032614023920131216092552

Hun er lettet over at regjeringen nå har bestemt seg for å redusere arbeidstida for ansatte som arbeider tredelt turnus og minst hver tredje søndag.

– Dette har vi arbeidet for i nøyaktig 30 år, og jeg tror det kommer akkurat nå fordi fagbevegelsen har et så tett samarbeid med den rødgrønne regjeringa, sier Blakstad. Hun mener den nåværende regjeringa har vist et engasjement for likestilling både når det gjelder lønn og arbeidstid.

– Nå skjer det noe. Nå blir det ikke lenger bare utredet, sier hun.

Seksjonslederen er ikke bekymret for at denne endringen i arbeidstid vil bli kostbar.

– Jeg tror tvert imot at en reduksjon i arbeidstida vil gjøre at folk står lenger i jobb. For det å arbeide skift eller turnus er svært belastende, og medfører en vesentlig helserisiko. Det vil derfor lønne seg å redusere belastningene for de gruppene som stadig må snu på døgnet.

Neste skritt i retning mer likestilling og bedre ivaretakelse av ansatte i helsesektoren er etter Blakstads mening flere prosjekter med 6 timers arbeidsdag og et krafttak for å redusere deltid.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy