JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnshopp i teater og opera

Forhandlingene mellom Norsk teater- og orkesterforening og Fagforbundet har resultert i 11.500 kroner til alle teknisk ansatte. Det samme er oppnådd i Den Norske Opera & Ballett. - Vi er godt fornøyd med 11.500 i begge områder,sier hovedtillitsvalgt Bjørn Moe.

2009042817483720131216094918

Lønnsreguleringen inkluderer det generelle tillegget på 1950 kroner og lavlønnstillegget på 1950 kroner som ble gitt i A-delsforhandlingene mellom Spekter og LO-Stat. Økningen gis på alle trinn på A-regulativet med virkning fra 1.april 2009.

2000 ekstra til Fagforbunds-medlemmer ved Operaen

I tillegg til lønnshopp på 11.500 fra 1. april i år, kan organiserte Fagforbunds-medlemmer glede seg over et ekstra tillegg på 2000 kroner med virkning fra 1. januar i år.

- Dette tillegget er en del av oppgjøret i 2008. Ved hovedoppgjøret i fjor ble en ikke enige om bruken av rammen til justering. Vi valgte derfor å gi beløpet flatt til hvert enkelt medlem, opplyser hovedtillitsvalgt Bjørn Moe.

Historisk organisasjonstillegg

- Dette er første gang dette skjer i feltet vårt, sier Bjørn Moe. Han forteller at det ble enighet om dette da forhandlingene var i en fase med bistand fra arbeidsgiverforeningen Spekter og LO-Stat.

- Det var arbeidsgivers forslag at tillegget kun skulle gis til organiserte medlemmer i Fagforbundet, og det syntes vi var greit, sier Bjørn Moe til Fagbladet.

Uttelling for kompetanse

Bjørn Moe framholder at utvalget som ser på bruken av 2000 kroner per medlem, fortsetter å jobbe fram til hovedtariffoppgjøret neste år.

- Vi håper å komme fram til et nytt lønnsrammesystem som tar bedre vare på formal- og realkompetansen som de ansatte har, sier Moe, og minner om at Operaen har over 30 forskjellige yrkesgrupper.

Nytt lønnsystem

- Mange har ikke utdanning fra Norge i det hele tatt, men har mye realkompetanse. Vi har jobbet med et system for å gi folk mulighet til å fastsette kompetansen sin, og få et lønnsrammesystem som tar hensyn til både real- og formalkompetanse. Vi er enig med arbeidsgiver om å arbeide videre med dette fram til 2010, opplyser Moe.

Bjørn Moe er hovedtillitsvalgt for Fagforbundets medlemmer i de teatertekniske fagforeningene i Oslo, Trøndelag, Vestlandet og Rogaland.

Krever det samme i Spekter

Operaen i Kristiansund og Drammen teater er medlem i arbeidsgiverforeningen Spekter. Forhandlingene pågår i disse dager med frist den 30.april for å søke bistand sentralt.

- Kravene i disse forhandlingene er de samme som vi fikk innfridd med Norsk Teater- og orkesterforening. NTO fungerer som frontfag på vårt felt, sier Bjørn Moe til Fagbladet.

Leder Pål Godager i Film- og teaterteknisk forening representerer Fagforbundet i forhandlingene med Spekter på vegne av medlemmene i Operaen i Kristiansund og Drammen teater.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy