Lønnshopp i teater og opera

Forhandlingene mellom Norsk teater- og orkesterforening og Fagforbundet har resultert i 11.500 kroner til alle teknisk ansatte. Det samme er oppnådd i Den Norske Opera & Ballett. - Vi er godt fornøyd med 11.500 i begge områder,sier hovedtillitsvalgt Bjørn Moe.

2009042817483720131216094918

Lønnsreguleringen inkluderer det generelle tillegget på 1950 kroner og lavlønnstillegget på 1950 kroner som ble gitt i A-delsforhandlingene mellom Spekter og LO-Stat. Økningen gis på alle trinn på A-regulativet med virkning fra 1.april 2009.

2000 ekstra til Fagforbunds-medlemmer ved Operaen

I tillegg til lønnshopp på 11.500 fra 1. april i år, kan organiserte Fagforbunds-medlemmer glede seg over et ekstra tillegg på 2000 kroner med virkning fra 1. januar i år.

- Dette tillegget er en del av oppgjøret i 2008. Ved hovedoppgjøret i fjor ble en ikke enige om bruken av rammen til justering. Vi valgte derfor å gi beløpet flatt til hvert enkelt medlem, opplyser hovedtillitsvalgt Bjørn Moe.

Historisk organisasjonstillegg

- Dette er første gang dette skjer i feltet vårt, sier Bjørn Moe. Han forteller at det ble enighet om dette da forhandlingene var i en fase med bistand fra arbeidsgiverforeningen Spekter og LO-Stat.

- Det var arbeidsgivers forslag at tillegget kun skulle gis til organiserte medlemmer i Fagforbundet, og det syntes vi var greit, sier Bjørn Moe til Fagbladet.

Uttelling for kompetanse

Bjørn Moe framholder at utvalget som ser på bruken av 2000 kroner per medlem, fortsetter å jobbe fram til hovedtariffoppgjøret neste år.

- Vi håper å komme fram til et nytt lønnsrammesystem som tar bedre vare på formal- og realkompetansen som de ansatte har, sier Moe, og minner om at Operaen har over 30 forskjellige yrkesgrupper.

Nytt lønnsystem

- Mange har ikke utdanning fra Norge i det hele tatt, men har mye realkompetanse. Vi har jobbet med et system for å gi folk mulighet til å fastsette kompetansen sin, og få et lønnsrammesystem som tar hensyn til både real- og formalkompetanse. Vi er enig med arbeidsgiver om å arbeide videre med dette fram til 2010, opplyser Moe.

Bjørn Moe er hovedtillitsvalgt for Fagforbundets medlemmer i de teatertekniske fagforeningene i Oslo, Trøndelag, Vestlandet og Rogaland.

Krever det samme i Spekter

Operaen i Kristiansund og Drammen teater er medlem i arbeidsgiverforeningen Spekter. Forhandlingene pågår i disse dager med frist den 30.april for å søke bistand sentralt.

- Kravene i disse forhandlingene er de samme som vi fikk innfridd med Norsk Teater- og orkesterforening. NTO fungerer som frontfag på vårt felt, sier Bjørn Moe til Fagbladet.

Leder Pål Godager i Film- og teaterteknisk forening representerer Fagforbundet i forhandlingene med Spekter på vegne av medlemmene i Operaen i Kristiansund og Drammen teater.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy