Startskudd for framtidas helsevesen

Starten på Pilotsykehusprosjektet ble torsdag markert med et kick-off for landets fem første pilotsykehus. Et sentralt tema var maktforskyvning innen helsevesenet til fordel for kommunene og brukerne.

2009050815361120131216095803

Pilotsykehusprosjektet har pågått et år, og i går møttes representanter fra de fem pilotene på Helgelandssykehuset Mo i Rana. Hit kom også de fleste medlemmer av den nasjonale referansegruppa for pilotsykehus.

Både Vidar Oma Steine, ekspedisjonssjef i Helse- og omsorgsdepartementet og leder for den nasjonale referansegruppa for pilotsykehusene, og Knut Stranden, seniorrådgiver i stiftelsen IMTEC, kom i sine innlegg inn på maktforholdene i spesialisthelsetjenesten.

- I likhet med Kvalitetskommuneprogrammet er Pilotsykehusprosjektet en måte å utvikle et godt demokrati på, sa Stranden. Han understreket at alle berørte parter må trekkes inn i utviklingsprosessene, også brukerne og innbyggerne.

Vidar Oma Steine tror både kommuner, ansatte og brukere får større innflytelse i framtidas spesialisthelsetjeneste.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy