Har fått Fagforbundet med på laget

Postkom har alliert seg med Fagforbundets leder Jan Davidsen, for å sikre seg at EUs 3 Postdirektiv ikke blir vedtatt av Regjeringen og Stortinget.

2009051209054620131216100226

I en kronikk i Dagsavisen i dag ber de Regjeringen benytte seg av EØS-avtalens reservasjonsrett.

Hvis ikke vil direktivet, som også er svært omstridt i medlemslandene, bli innført fra 1.1.2011.

- Direktivet åpner for fullstendig fri konkurranse, også på mindre brev ,bare fordi det kan være gunstig i noen sentraleuropeiske markede. Utenlandske aktører vil kunne skumme markedet i sentrale strøk, og ta fortjenesten ut av landet, sier Øverland.

Press på Regjeringen

Potkom håper å få med seg LO-Kongressen på et vedtak mot postdirektivet. Et slikt vedtak vil legge betydelig press på Regjeringen.

Mister politisk styring

Øverland håper en samlet LO Kongress støtter Postkoms og Fagforbundets synspunkter i saken.

- Det er regjeringen og stortinget som fatter den endelige beslutningen, men LO kongressen er en viktig milepæl på vei mot vedtaket, sier Øverland.

Han sier det handler om mer enn medlemmenes lønns- og arbeidsforhold som står på spill, og har ikke lyst til å svelge kompromisser i denne saken.

- Saken er for viktig til at LO fatter et vedtak som er halvveis. Postdirektivet kan virke lite og avgrenset, men det handler om styringen av distriktspolitikken, fremholder Øverland.

Advarer

Forbundslederen advarer politikerne mot å gi fra seg styringen.

- Hvis direktivet innføres vil kommunenes muligheter til å levere velferdstilbud til innbyggerne. Det vil også svekke folk i distriktene til å drive næringsvirksomhet, hevder Øverland.

Postkom-lederen viser til forholdene i Sverige

- Det er ikke tilfeldig at den svenske staten var først ute med å liberalisere postmarkedet. De har en helt annen distriktspolitikk enn oss, og er et land hvor det nesten ikke bor folk på landsbygda. I Norge har vi alltid hatt en aktiv distriktspolitikk. Den kan stå for fall, sier Øverland.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy