JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Etterlyste mer om barn og unge

Med 221 personer på talelista i kveld, blir det flere innlegg om barn og unges vilkår. Ikke alle på Kongressen er fornøyd med LOs foreslåtte handlingsprogram.

2009051219215220131216100441

LO-kongressen kommer til å holde på til langt over midnatt før alle talerne har sagt sitt. Fagforbundets Grete Johanne Thomassen er en av dem som har fått holdt sitt to minutters innlegg.

– Barn og unge er framtida i samfunnet vårt. Det ser ikke slik ut når forslag til handlingsprogram bare bruker noen få linjer under overskriften Barn og unge, mens det står langt mer om En verdig alderdom, startet hun med.

Ikke overlate til frivillige

Fagforbundet vil gjerne ha Kongressen med på å lovfeste forebyggende arbeid som et offentlig ansvar.

– Ansvaret kan ikke overlates til frivillige organisasjoner og lag. Det er kommunen som har ansvar for bredden, mangfoldet og totaliteten av tilbudet for å sikre alle barn og unge likeverdige tilbud og gode utviklingsmuligheter, sa Thomassen.

Hun henviste til en rapport som nylig kom fra Barne- og likestillingsdepartementet, som dokumenterte et klart behov for å styrke hele fritidsområdet og øke kompetansen for de som jobber med ungdom.

Vil regulere private aktører

Fagforbundets delegat fra Finnmark trakk også fram barnehagene. Hun er glad for at LO går inn for full barnehagedekning, men etterlyser sikring av finansiering slik at dette oppnås i alle deler av landet.

– Dessverre ser vi at det finnes private barnehageaktører som skummer fløten av dagens situasjon ved å gi de ansatte dårlige lønns- og arbeidsvilkår, og ved heller å ta ut utbytte av driften. LO må bidra til å sette en stopper for dette, sa Grete J. Thomassen, nestleder i Seksjon kirke-, kultur og oppvekst i Fagforbundet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy