JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bred støtte til sykehusforslag

Mange delegater var tirsdag på talerstolen for å overbevise LO-kongressen om at det trengs sterkere politisk styring av sykehusene.

2009051309422820131216100538

- Vi vil ha et helsevesen som ser på mennesket som en pasient, og ikke som en vare det skal tjenes penger på, sa Størk Hansen under debatten om handlingsprogrammet på LO-kongressen tirsdag. Hansen kommer selv fra Fellesforbundet og representerer Oppland LO på kongressen. Han var en av mange talere som gikk på talerstolen for å støtte Fagforbundets forslag om en ny organisering av sykehussektoren.

Nytt regnskapssystem

Fagforbundet opplever bred støtte til sitt forslag på LO-kongressen om å organisere sykehussektoren etter en forvaltningsmodell med sterk politisk styring. På forhånd fikk Fagforbundet tilslutning fra LO-sekreteriat til kravet om at det må utvikles et nytt finansierings- og regnskapssystem med redusert stykkprisfinansiering og økte rammeoverføringer fra staten, og at sykehusene skal bruke samme regnskapsprisnipper som offentlig forvaltning. Gerd Kristiansen, første nestleder i Fagforbundet, betegner det som en gedigen arbeidsseier.

Forvaltningsmodell

Det som sekreteraitet ikke har støttet, men som mange talere under kongressen går inn for, er kravet om en ny organisering gjennom en forvaltningsmodell med sterk politisk styring. - Dersom dette går igjennom på kongressen, betyr det at LO må arbeide for at foretaksmodellen i sin nåværende form må avskaffes, sier en optimistisk nestleder i Fagforbundet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy