JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny LO-nestleder fra Fagforbundet

Toppkabalen i LO er nesten lagt. Det ble Fagforbundets delegasjon til LO-kongressen informert om i morges. Men valgkomiteen holder kortene tett til brystet.

2009051314480620131216100657

- Dersom LO-lederen er mann, må første nestleder være kvinne. Slik forstår jeg det, sier Geir Mosti, dagens LO-nestleder.

Kvinnelig nestleder

Med dette utsagnet antyder han at kommende LO-nestleder kan bli Gerd Kristiansen (53), som i dag er første nestleder i Fagforbundet.

Ingenting er galt med Mosti, sett fra Fagforbundsledelsens øyne. Men han har feil kjønn. Og i løpet av de to siste tiårene har det utviklet seg en praksis i LO-ledelsen om at første nestleder er en kvinne dersom lederen er mann, og omvendt.

Fagforbundet er sultne

La det ikke være noen tvil. Fagforbundet er sultne på å få sin person på plass som LO-leder ved neste korsvei. Og med kontrollen over en tredel av delegatene under LO-kongressen, har de styrken til å avgjøre lederkabalen under Flåthen. Ikke minst når privat sektor har fått det viktige ledervervet.

Selv om det sies at nestlederen ikke nødvendigvis rykker opp etter den forrige lederen, var det akkurat det som skjedde da Gerd-Liv Valla gikk av i 2007. Derfor ønsker Fagforbundet å få sin person på plass så sentralt plassert som mulig. I praksis betyr det som første nestleder.

Midlertidig ansatte

- Jeg har sagt ja til å fortsette som nestleder. Men vi som sitter i LO-ledelsen, er alle bare midlertidig på vakt, sier Mosti.

Han er for øvrig optimistisk på vegne av kongressen, som han mener er preget av positive resultater og en positiv medlemsutvikling.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy