JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krisa lite synlig på LO-kongressen

Flere av delegatene reagerte på det lave fokuset på den økonomiske krisa under LO-kongressen. LO-leder Roar Flåthen er uenig.

2009051515133320131216101100

vegard.velle@fagforbundet.no

– Det er synd man ikke fokuserte mer på finanskrisa her under LO-kongressen. Jeg tror nok vi vil merke den tydeligere framover, sier Grete J. Thomassen, landsstyremedlem i Fagforbundet.

Flere personer kommenterte mangelen på krisefokus blant LOs topptillitsvalgte.

Skremmende

– I Norge har vi ikke følt krisa så godt på kroppen ennå. Du blir ikke bevisstgjort før du selv eller dine føler det på kroppen.

For ikke lenge siden var Thomassen på besøk i Storbritannia. Der var bildet et helt annet.

– Endringer skjedde fra en dag til neste. Arbeidsplasser ble rasert i tusentall, butikkhyllene var nakne og minibankene var tomme. Egentlig var det ganske skremmende.

Savnet krisebevissthet

Også kommende leder i LO Oslo, Roy Pedersen, savnet krisa som tema.

– Statsministeren og finansministeren var jo langt mer opptatt av krisa enn LO-kongressen. Ganske dumt, spør du meg. Jeg tror det skyldes LOs manglende fokus på årsakene til krisa.

Pedersen er opptatt av sterkere offentlig kontroll over bankene og boligmarkedet. Og støttet Fellesforbundets forslag om økte arbeidsløshetssatser.

– Vi må sette oss ned og tenke gjennom hvordan vi kan forhindre at slike kriser dukker opp med jevne mellomrom. Jeg tror ikke vi har sett de fulle konsekvensene av krisa ennå. Det kommer til å bli mer dramatisk.

Arbeid til alle

– Jeg er uenig i at vi ikke har vært aktive i forhold til finanskrisa. Arbeid til alle er vårt viktigste alternativ, sier LO-leder Roar Flåthen.

Han framhever støtten til den rødgrønne regjeringen, ønsket om en sterkere husbank og en opprustning av offentlig sektor.

– Framover vil vi følge situasjonen nøye. Ikke minst i forhold til regjeringsbudsjettet for 2010, sier Flåthen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy