Høytrykk i «kommandosentralen»
Mens meklingen pågår på overtid i de lukkede rom, jobber Fagforbundets beredskapsgruppe på høygir ut mot medlemmene. - Her har vi stålkontroll, sier gruppeleder Unni Rasmussen.
En ting er sikkert når det gjelder årets oppgjør: Meklingsfristen ved midnatt blir umulig å holde. Men mens partene leser, diskuterer og forhandler på overtid, jobber Fagforbundets beredskapsgruppe på høygir.
- Vå jobb er å sørge for at alle er så klare som mulig hvis det blir streik fra i morgen tidlig, sier «streikegeneral» Unni Rasmussen.
Tusen spørsmål
Beredskapsgruppa tar imot e-poster og telefoner i en stri strøm gjennom hele natta.
- Organisasjonen er godt forberedt, men likevel er det mange spørsmål, forteller Unni Rasmussen.
Hvem som er tatt ut i streik har streikelederne ute i organisasjonen full kontroll på, framholder Rasmussen.
Over 15.000 medlemmer i Fagforbundet er tatt ut i første pulje. Men hva med de av disse som er sykmeldte, hva med dispensasjoner, hva med de som vil melde seg ut - eller akkurat har meldt seg inn? Dette er noen av spørsmålene beredskapsgruppa må gi kjappe og klare tilbakemeldinger på.
Streikeberedskap gir tyngde
At arbeidsgiverne vet at vi har god streikeberedskap, er også en viktig del av oppgjøret. Det er en del av trøkket vi kan legge inn i forhandlingene, fastslår Rasmussen.
Møt på jobb
- Hva skal alle de som lurer på om det er streik eller ikke i morgen gjøre nå?
- Om de ikke får annen beskjed, skal alle møte på jobb som vanlig i morgen tidlig. Der vil de få nærmere beskjed, sier beredskapssjef Unni Rasmussen.