JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Davidsen tror på løsning

Forbundsleder Jan Davidsen var fornøyd etter møtet hos Riksmeklingsmannen onsdag kveld. Med utsatt meklingsfrist tror han det er mulig å løse pensjonsspørsmålet.

2009052718514620131216102019

Etter ettermiddagens møte i Arbeids- og inkluderingsdepartementet løp partene i tariffoppgjøret direkte til Riksmeklingsmannens kontor for å melde at de var klare for å fortsette meklingen.

- Det er en konstruktiv vilje hos både arbeidstakere og arbeidsgivere til å finne en løsning, sa arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen mens Jan Davidsen fra LO Kommune, Helga Hjetland fra Unio og de andre forhandlingslederne hastet forbi på vei til meklingsmannen.

Forhandlingsvilje

- Hva la regjeringen på bordet som fikk fart i prosessen?

- Det som ligger på bordet nå, er først og fremst forhandlingsvilje, sier Andersen.

Vil kjenne igjen kravene

- Nå kan vi ikke annet enn å være optimister, sier Jan Davidsen.

- Jeg har stor tro på at vi kan finne en løsning der medlemmene i Fagforbundet vil kjenne igjen kravene til pensjonene, legger han til, og understreker at han er godt fornøyd med at de nå har fått utsatt frist for meklingen til onsdag 3. juni klokka 24.00.

Gode utsikter

Etter å ha møtt partene nå i kveld, tror også meklingsmann Nils Dalseide det er gode utsikter til å finne en løsning innen meklingsfristen neste uke.

- Hva skjer nå i de kommende dagene?

- Det vil bli etablert et pratssammensatt utvalg. Men det vil også være aktiv mekling slik at vi har flere parallelle prosesser i denne perioden.

- Det overordna nå er å finne en løsning - da må vi bruke tiden fullt ut, sier meklingsmann Nils Dalseide.

Det partssammensatte utvalget ledes av arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen. De har frist til onsdag 3. juni klokka 16.00.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy