JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helsepiloter møttes på Hell

Over 30 lokale tillitsvalgte fra landets fem pilotsykehusprosjekter møttes denne uka på Hell i Trøndelag.

2009052815491020131216102112

Alle berørte arbeidstakerorganisasjoner arrangerte denne uka en felles samling for tillitsvalgte fra de fem pilotsykehusprosjektene.

Samkjørte

Eivind O. Haanes, som er Deltas representant i Den nasjonale referansegruppen for pilotsykehusene, mener organisasjonene har klart å utvikle en felles virkelighetsforståelse og en god samarbeidskultur. – Sentralt har vi som representerer de ansattes organisasjoner, hatt flere møter, og jeg opplever at vi fungerer som likeverdige parter uavhengig av størrelse, sier han. Den nasjonale referansegruppen for pilotsykehusene ledes av Vidar Oma Steine (HOD). I tillegg til de regionale helseforetakene og KS er også Fagforbundet/LO, Delta/YS, NITO/SAN, Norsk Sykepleierforbund/Unio og Den norske legeforening/Akademikerne representert i referansegruppen.

Snublesteiner

– Suksess i en omstillingsprosess er ikke avhengig av hvor god ideen er, men av implementeringen av ideen, sa Knut Stranden fra IMTEC forut for diskusjonen om hvilke faktorer som fremmer og hvilke som hemmer hvert enkelt av de fem prosjektene i Rana, Trondheim, Helse Førde, Ringerike og Ullevål. En av forutsetningene for å få midler fra Helse- og Omsorgsdepartementet (HOD) til pilotsykehusprosjekt, var nettopp involvering av de ansatte og av brukerne. Det kom likevel fram at en del tillitsvalgte ved Ullevål knapt hadde hørt om deres eget prosjekt. Ansatte ved Søbstad og St. Olav hospital kunne opplyse at brukerorganisasjonene ikke var trukket inn i prosjektarbeidet i Trondheim.

Forventninger

Britt V. Danielsen, Fagforbundets representant i referansegruppen, peker på at det nå har gått to måneder siden prosjektmidlene ble fordelt. – Det er virkelig på tide at alle parter blir dratt med i det videre arbeidet. Vi forventer nå at ledelsen tar et ansvar for å implementere prosjektarbeidet i hele organisasjonen, sier hun. – Men jeg tror også de tillitsvalgte som har vært med på denne konferansen, vil sørge for å ta tak i dette når de kommer tilbake til sine respektive arbeidsplasser, legger hun til.

Lokalt samarbeid

En av dem som pekte på mulighetene lokalt, var Knut Jørgen H. Rotabakk, foretakstillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund ved St. Olavs Hospital. – Organisasjonene bør gå sammen om lokal opplæring av de tillitsvalgte. Ved flere av prosjektene bør det arrangeres felles seminarer og etableres møteplasser for tillitsvalgte på tvers av organisasjonene. Videre kan felles medlemsmøter være med på å trekke med alle ansatte som ønsker å engasjere seg, sa Rotabakk.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy