JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny stortingsmelding lansert i sandkassa

- Du heter Jens og jobber for kongen, fastslo femåringen i Klossen barnehage da han i dag fikk selskap av statsministeren i sandkassa. Her lanserte Stoltenberg historiens første stortingsmelding om kvalitet i barnehagen.

2009052914543720131216102259

Etter kraftig økning i antall barnehageplasser, skal Regjeringens innsats på barnehagefeltet nå rettes sterkere inn mot kvalitet og innhold i barnehagen, påpekte statsminister Jens Stoltenberg som lanserte stortingsmeldingen sammen med kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

- Satsingen på barnehager er noe av det viktigste vi har jobbet med i denne regjeringen, sa Stoltenberg.

Barnehagerevolusjon

Statsministeren karakteriserer utviklingen i de rødgrønnes regjeringstid som en barnehagerevolusjon:

- 260 000 norske barn går i barnehage i dag, og 99 prosent av alle som ønsker barnehageplass, får tilbud om plass.

Kvalifiserte ansatte

Parallelt med økningen i antall plasser, har det også skjedd en gedigen økning i antall ansatte i barnehagene under regjeringen Stoltenberg.

- Av de 81.500 som jobber i norske barnehager, er de aller fleste godt kvalifisert. Andel ansatte med utdanning har ikke gått ned, og dermed har heller ikke økningen i antall plasser gått ut over kvaliteten i barnehagene, understreket statsministeren.

Men det er flere viktige mål å jobbe mot for å bedre kvaliteten, både når det gjelder ansatte, dokumentasjon og kartlegging av barna.

Kompetanseutvikling for alle

Et hovedmål for å opprettholde og bedre kvaliteten er å ivareta de ansatte, påpeker kunnskapsminister Solhjell:

- Vi har flere utfordringer i dette. Vi trenger flere førskolelærere, og vi vil at de som allerede jobber i barnehagene skal få økt sin kompetanse.

Dette vil vi blant annet gjøre gjennom at barne- og ungdomsarbeidere og andre yrkesgrupper i barnehagen skal få mulighet til å videreutdanne seg, sa Solhjell.

Innspill fra Fagforbundet Fagforbundet har kommet med mange innspill til departementet i arbeidet med stortingsmeldingen. Signe Solhaug fra Fagforbundet var til stede under lanseringen, og er svært fornøyd med det som kom fram:

- Det høres ut som mange av våre innspill er ivaretatt. Ikke minst når det gjelder mulighet for kompetanseutvikling.

Og det er første gang jeg har hørt både statsministeren og kunnskapsministeren uoppfordret ta ordet barne- og ungdomsarbeider i sin munn, sier Signe Solhaug.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy